Sok jó eredmény a nagy melegben

Magyarország Ifjúsági Atlétikai Bajnoksága Miskolcon/ Lengyák György az első napról

Sok jó eredmény született a rekkenő hőségben Miskolcon, Magyarország Ifjúsági Atlétikai Bajnokságának első napján. Igaza volt annak az edzőnek, aki azzal biztatta versenyzőjét a rajt előtt, hogy ne törődj a meleggel, mert az izom szereti, csak a fejed viselje el.

Versenyszámonként sorba véve a kiemelkedő eredményeket: fiú 400 m-en az első hat helyezett közül öten futottak egyéni csúcsot. Győri Balázs és a 800-as Varga Lőrinc is 50-en belül ért célba.

Érdekes versenyt hozott az 1500 m, amelyben Szemerei Levente és Horváth Csongor felváltva nagy iramot diktáltak - így a csengetésnél fokozatosan leszakadt Apáti Bence. A cél előtt 200 méterrel a versenyt végig figyelemmel kisérő műsorközlő is bemondta, hogy Csongor és Levente között dől el a küzdelem, mert Bence elkészült az erejével. Ekkor a már 30 méterrel lemaradt békéscsabai versenyző megcáfolva ezt, fergeteges hajrába kezdett, a cél előtt 20 méterrel beérte társait és mintegy másfél másodperccel győzött.

2000 m-es akadályfutásban csak hat versenyző állt rajthoz, de négy közülük egyéni csúcsot futott és jó idővel győzött Kovács Balázs.

Hármasugrásban az idei szabadtéri szezonban sérüléssel bajlódó Leveleki Bence négy ugrást vállalva is szép egyéni csúcsot ért el és biztosan győzött. Kalapácsvetésben az ifjúsági VB lemondása miatt a Junior EB-re készülő Varga Donát ismét 12 m-el utasította maga mögé a
mezőnyt. Gyaloglásban a célba érő hat versenyző közül négyen értek el egyéni csúcsot és itt is fölényesen győzött a szintén EB-re készülő Sárosi Bálint.

A lányoknál 100 m-en, Furulyás Lili előfutamban történt kiugrása után könnyedén győzött Takács Boglárka. 100 m-es gátfutásban a miskolciak nagy örömére, ellenszélben is egyéni csúccsal nyert Bacsa Fanni, de itt is az első hat versenyző közül négyen érték el idei legjobbjukat.

Nagyon színvonalas versenyt hozott a magasugrás, hiszen a 171 cm-t átugorva még hárman voltak versenyben. végül egyéni csúcsát beállítva Kárpáti Enikő győzött, de dicséretes Fodor Nikolett 174, illetve Virók Erna Sára 171 centiméteres egyéni legjobbja is. Hármasugrásban 12 leány indult és tizenegyen értek el egyéni csúcsot. Végül utolsó ugrásával, jó eredménnyel győzött Fodor Anna.

Számomra legnagyobb öröm az, hogy a bajnokság első napján több, már biztos EYOF kerettagnak számító 2001-ben született versenyző jó eredménnyel győzött. Lengyák György up.referens

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.