A közelgő EYOF előtt

Molnár Janka és edzője, Bartha Attila az M4 Sportreggeli műsorában / VIDEÓ

Bár 400 gáton vezeti a világranglistát, Molnár Janka  edzőjével közösen úgy döntött, 400 méteres síkfutásban indul a győri EYOF-on.  A XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra  július 23. és 28. között Győrben kerül sor.

A 16 éves atléta, Molnár Janka 3 számban is a világ élmezőnyébe tartozik. A 200 méteres síkfutásban 13. a világranglistán, 400-on a 3., 400 gáton pedig az első, de mivel a viadalon atlétikában versenyszámonként egy nemzetet csak egy sportoló képviselhet, a versenyzőnek választania kellett. Edzőjével végül a 400 méteres síkfutás mellett döntöttek.

- Komoly és pepecselős munka kialakítani 400 gáton a megfelelő lépésszámot, ezért is a legintelligensebb számnak tartom atlétikán belül” – mondta Bartha Attila.

A fiatal atléta saját bevallása szerint versenyszámához különösen nagy akaraterő szükségeltetik, s ennek nincs is híján a versenyző. Edzője, Bartha Attila úgy látja, tanítványa legnagyobb erőssége, hogy nagyon gyorsan és kiválóan regenerálódik, ami genetikai adottság. Vannak azonban fejlesztendő területei is az ifjú sportolónak, mint például a gyorsasági állóképesség. (forrás: m4sport.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.