Gerelyhajító pályát avattak Veszprémben

Összefogás a VEDAC Dobóakadémia feltétel rendszerének bővüléséhez

Korosztályos csúccsal avatta gerelyhajító pályáját a VEDAC, amelyet a klub Veszprém város önkormányzata és helyi vállalkozások támogatásával, valamint civil összefogás révén újított fel.  A városi stadion területén létrehozott hetven méteres pálya a jövőben jelentősen segíti az utánpótlás korú sportolók felkészítését.

„- Ünnepélyes pillanat ez a VEDAC életében, hiszen a mai pályaavatással hivatalosan is újjászületett a gerelyhajítás Veszprémben"– ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelenteket Németh Attila, a klub ügyvezetője a június 16-i, utánpótlás versennyel egybekötött ünnepélyes átadón. A beruházás másfél millió forintos értékben, közösségi összefogás keretében jött létre.

A kezdeményezésben elévülhetetlen érdemeket szerzett Máhl Krisztián, a Simonyi Zsigmond általános iskola testnevelő tanára, aki a gerelyhajítás oktatásán felül a pálya építtetéséből is oroszlánrészt vállalt. Magánvállalkozók, cégek és a gyerekek szülei is kivették részüket az első sorban utánpótlásversenyekre tervezett pálya munkálataiban.

A fejlesztés mellé álló Veszprém város képviseletében Óvádi Péter  szólalt meg az eseményen. Mint mondta, a veszprémi polgárok büszkék lehetnek arra, hogy ha kell, össze tudnak fogni egy nemes cél érdekében. „- Az összefogás, melynek következtében felépült ez a pálya leképezi városunk erejét”– tette hozzá az önkormányzati képviselő.

A pályaavatás ünnepélyes ceremóniájában Németh Miklós  olimpia bajnok gerelyhajító mellett Baumgartner Lajos  és Óvádi Péter  önkormányzati képviselők működtek közre.

A beruházással nemcsak edzéslehetőséget tud biztosítani a klub a gerelyhajítóknak, hanem országos szinten hiánypótló versenyeket is tud rendezni. A közkedveltnek számító VEDAC Dobóakadémia versenysorozata a kalapácsvetés, a diszkoszvetés és a súlylökés mellett a jövőben kiegészül a gerelyhajítással is, ami a szervezők tervei szerint jól illeszkedik majd a Magyar Atlétikai Szövetség gerelyhajító programjához.

A pályaavató versenyen jól szerepeltek a veszprémi atléták. Az újonc országos bajnokságon is győzelmi esélyes Kövér Fanni  új korosztályos csúcsot, 48.87 métert ért el, és a szerb színekben induló zentai versenyző, Világos Adriana  mögött (53.37) a második helyen zárt. (forrás vedac.hu, foto Wolf Attila)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.