„A cél az volt, hogy visszakerüljünk az első ligába”

Gyulai Miklós elnök értékelte a Csapat EB-t az M4 Sport stúdiójában / Videó

A magyar válogatott megnyerte a második ligát az izraeli atlétikai Csapat Európa-bajnokságon, így a következő kontinensviadalon az első ligában mérettetheti meg magát. Gyulai Miklós, a hazai szövetség elnöke az M4 Sportreggeli  című műsorában elmondta, a '80-90 es években nagyon fontos volt ez a viadal, jelenleg azonban a sűrű versenynaptár miatt nehéz összehozni.

„- A cél az volt, hogy visszakerüljünk az első ligába. Szakmai döntés alapján sok fiatal atléta szerepelt a csapatban, kíváncsi voltam, mire megyünk, de a 23 érem megmutatta, bátran számíthatunk a fiatalokra, remekül helytálltak. Emellett nagyon jó, hogy meg tudták ízlelni, milyen az, ha egymásért is küzdenek” – mondta a versenyről, melyen a 12 csapat közül végzett az első helyen a magyar válogatott 372,5 pontot gyűjtve.

Gyulai Miklós  elmondta, arra hogy feljussunk a Szuper Ligába nincs esély. Ha bent tudunk maradni az első ligában, akkor jól vizsgázott a társaság. „- Jövőre egyéni Európa-bajnokság lesz, tehát van két évünk, hogy felkészüljünk. Ennek köszönhetően a bennmaradás a reális cél lehet. A Szuperliga talán a 2020-as évek vége felé lehet realitás.”

A fiataloknak jó példa volt, hogy a jelenkor legjobbjai közül Baji Balázs, Kővágó Zoltán és Márton Anita  is ott volt, és ez ugyan csak B liga, de nekik is meg kellett küzdeni még a dobogóért is.

„- Bízom benne, a következő 15-20 év meghatározó atlétái itt voltak és megtapasztalhatták, fontos az egyéni verseny, de csapatként is tudtak küzdeni. Itt aztán tényleg igaz, másodlagos, ki mennyivel nyer, itt nyerni kell” – összegzett Gyulai Miklós. (m4sport.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.