Második hely csapatban, tíz egyéni győzelem az U20 viadalon

Szlovák-magyar-cseh-szlovén válogatott találkozó Nagyszombaton / Fényképek, videók

 Napsütéses, szeles időben versenyeztek négy ország legjobb U20 korú atlétái a szlovákiai Nagyszombaton/Trnava. A harmincnyolc versenyszámból álló viadalon az összetett győzelmet 468 ponttal Csehország  szerezte meg.  A második helyen Magyarország  csapata végzett: 365,5 p. – harmadik Szlovákia/240 p – negyedik Szlovénia/224,5 p.

A nemek szerinti pontversenyben hasonló az országok sorrendje/ férfiak CZE 223 p, HUN 192 p, SVK 120,5 p, SLO 114,5 p. – nők CZE 245 p, HUN 173,5 p, SVK 119,5 p, SLO 110 p.

A magyar válogatott a két fős viadalon 33 dobogós helyezést szerzett/ 10 első, 15 második és 8 harmadik az élcsoport-beli mérleg. Versenyszámában a legjobb volt Eszes Dániel/110 gát (ebben a számban a kettős győzelmet az azonos idővel második Szeles Bálint  biztosította be); Mátó Sára/400 gát; a női 4x100 m/Csóti Jusztina, Furulyás Lili, Vígh Zsanett, Hajdú Lotti; Lendvai András/3000 ak; Novák Natália/1500 m;

Mógor Boglárka/3000 m  (Máté Annával  kettős győzelmet könyvelhetett el a csapat); Pavuk Tira/3000 ak; Aranyi Ferenc/diszkosz pb. (itt is kettős győzelem emelte a magyar csapat pontszámát Szebegyinszky Richárd  második helyezése révén); Kovács Noel/gerely pb.; Rába Dániel/kalapács (a válogatott negyedik kettős győzelmét hozta ez a szám: Varga Balázsé  lett az ezüstérem).

„- A viadal rendezői jó körülményeket biztosítottak a résztvevőknek – mondta már útban hazafelé Lengyák György up.referens. – A verseny a célegyenesben döntően hátszeles volt. Többen a junior EB-re készülők közül nem voltak itt velünk, de így is jó eredmények született a magyar csapatban. A tíz első hely, a négy kettős győzelem, a dobogósok és a helyezésekért küzdők mind dicséretet érdemelnek.

A teljesség igénye nélkül: váltóink jól szerepeltek, Mátó Sára 400 gátas futása még sok tartalékot sejtet; vagy Aranyi Ferenc egyéni csúcsa diszkoszban, Pavuk Tira futása akadályon, a férfi gátasok külön versenye és még sorolhatnám.

Minden versenyzőnek gratulálok a fegyelmezett jó versenyzéséért. A cseh válogatott - amelyben minden olyan versenyzőjük pályára lépett, aki indul az U20 Európa-bajnokságon - erős volt,  biztosan nyerte a pontversenyeket.” (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.