Gyémánt Liga szintet ugrott a Gyulai István Memorial

Interjú a szervezőbizottság elnökével

Az óriási sikerrel zárult verseny után Deutsch Péterrel, a szervezőbizottság elnökével keresett egy nyugodt zugot a székesfehérvári Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban a verseny honlapjának szerkesztője, hogy átbeszéljék az elmúlt órák, napok eseményeit – amikor még a stadionban jónéhány néző várakozott, hogy Justin Gatlin aláírja számukra a műsorfüzetet.

- A sajtótájékoztatón azt mondta, hogy – szokásától eltérően – izgul. Mi volt az ok?

- Mi hetedik éve, minden nyáron egy puzzle-t rakunk össze. Sokszor előfordul, hogy rekordidő alatt megtaláljuk az összes apró alkotóelemet, de vannak olyan évek, amikor még a verseny napján is hiányzik egy-egy darab. A hétfői – tehát a főverseny előtti – napon még úgy álltunk, még úgy tűnt, hogy a darabkák megvannak, de egyet-kettőt át kell pakolni másik helyre. Ilyen volt Donald Thomas esete, aki már itt Székesfehérváron betegedett meg az utolsó pillanatban, és bár ő el akart indulni magasugrásban, de az orvosok másként döntöttek.

- Végül összeállt a puzzle?

- Spiriev Attila sportigazgatónk a verseny vége után néhány másodperccel jött a hírrel, hogy az all-athletics.com  ponttáblázata alapján a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj jobb eredményt ért el az egynapos versenyek rangsorában mint a Gyémánt Liga sorozatba tartozó oslói verseny. 2011-ben, amikor útjára indítottuk a Nagydíjat erről álmodtunk. Már akkor is tudtuk, hogy jó úton haladunk, de ennyi idő kellett ahhoz, hogy ezt a szintet elérjük. Mostanra tehát már nemcsak közép-európai listavezető a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj, hanem versenyben lehet akár magasabb célokért is.

- Úgy láttam, mintha Baji Balázs országos csúcsának jobban örült volna, mint Keni Harrison világ idei legjobb idejének.

- Természetesen boldog voltam, amikor megláttam az órán a 100 méteres gátfutás eredményét, a 12.28-at, de magyarként, sportot szerető emberként Baji Balázs országos csúcsa, Márton Anita és Kővágó Zoltán győzelme rendkívüli módon feldobott. Persze lenyűgözött McLeod, Gatlin, Young, Gardiner, Carter, Bartoletta teljesítménye is, de a hazai sikerek mindig melengetik a szívemet.

- Hogyan tovább?

- Lehet, hogy nehéz elhinni, de holnap elkezdjük szervezni a jövő évi versenyt. Sőt, már ma is egyeztettünk azokkal, akik részletesen ismerik a 2018-as versenynaptárukat, hiszen közülük is szívesen látnánk néhányat jövőre, de vannak még ötleteink. Azt sem zárom ki, hogy egy év múlva olyan világsztár fogadja el meghívásunkat, akit a nagyközönség ma még nem is ismer, de jövőre világcsúcstartóként érkezik hozzánk.

- Hol lesz a 2018-as Gyulai István Memorial?

- Dr. Cser-Palkovics András, polgármester úrral megállapodtunk, hogy még két évig biztosan Székesfehérvár ad otthont a versenynek, hiszen minden feltétel adott, a hazai közönség parádés, sokat segítenek a versenyzőknek és nekünk is.

- Tehát a puzzle rendben?

- Azt hiszem igen, de jövőre egy nagyobbat szeretnénk kirakni!  (forrás: gyulaimemorial.hu)

 

Gyulai Memorial - 100 gát, 2017.07.04. / You Tube

Szerző: 
You Tube/ M4, TF Boss
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.