Jó versenyek, két korcsoportban

Serdülő és újonc bajnokság volt a hétvégén – EYOF csapattagokkal / videók, fotók

Az év egyéni pályabajnokságainak zárásaként a serdülők és az újoncok léptek küzdőtérre az elmúlt hétvégén. Az Ikarus BSE sportcentrumában, a két korcsoportban 64 versenyszámban dőlt el az érmek és a helyezések sorsa. A kánikulai melegben összesen 33 szakosztály örülhetett bajnoki címnek/20 a serdülőknél, 17 az újoncoknál – közülük mindkét versenyen négy klub tudott bajnokot dobogóra állítani.

A legtöbb első hellyel, héttel a VEDAC büszkélkedhet/ 3 serdülő – 4 újonc; hárman nyertek négy aranyérmet: a DSC-SI/ serdülők, az ARAK Up.Akadémia/újoncok  és a Budaörsi DSE/újoncok; három győzelemmel gazdagodott az MVSI/serdülők, a Dobó SE/serdülők, az Ikarus BSE/serdülők  és az UTE/serdülő, újonc. Hat szakosztály nyert két bajnoki címet.

„- A hónap végén Győrben megrendezésre kerülő EYOF szemüvegén nézve az OB-t, öröm volt látni a rajthoz állt csapattagok teljesítményeit – mondta a versenyről Lengyák György up.referens. – Jól mozgott, idei legjobbját futotta Illovszky Dominik 100 méteren. A távolban és 4x100-on számításba vett Pintér Erik a vágtadöntőben második lett, távolban egyén csúcsot ugrott és az ötösugrást is fölényesen nyerte.

Simon Virág Győrben 200 méteren indul, Mátyásföldön ez a szám nem szerepelt a programban, de a két ezüstérme és teljesítménye/100-300 m bíztató. Urbán Zita „eyof-számában”, az 1500 méteren egyéni csúccsal nyert és 800 méteren is a legjobb volt. Nagyon jó időt, egyénit futott 300 gáton – már az olimpiai fesztiválon szereplő 400 gát ritmusában kezdve – K.Szabó Gabriella.

Távolugrásban és ötösugrásban szintén eddigi legjobbját érte el a Győrben hármasban induló Kónya Enikő. 58 méter feletti egyénit dobott a 3 kg-os kalapáccsal Giczi Eszter, aki diszkoszban is nyert és mindkét számban képviseli az országot az EYOF-on.

A nagy melegben, a két napos versenyen részt vett minden induló helyt állt, sok színvonalas küzdelmet láthattunk. Pl. a lányok 80 méteres gátfutásában ketten is 12 mp alatt értek célba és a döntőbe jutáshoz is igen jó eredmény kellett. Az újonc lányoknál 62 jelentkező volt távolugrásban, amelyet ezért két csoportban bonyolítottunk le. A fiatalon elhunyt Kun Zita  emlékére kiírt versenyt 530 cm-es egyéni csúccsal a veszprémi Poharanászki Anna nyerte. Visszatérve az EYOF-ra, a mostani hétfőtől péntekig már a helyszínen, edzőtáborban készülnek a csapat tagjai a versenyre.”  (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.