A főszereplők mondták

Halász Bence és Pásztor Bence a kettős magyar sikert hozó Bydgoszcz-i kalapács döntőről

Izgalmas küzdelemben döntötte el a két magyar kalapácsvető az U23 korcsoport idei Európa-bajnoki címét. A tétversenyek minden feszültségét és súlyát bemutató döntőben a végső sorrend az ötödik sorozatban alakul ki, amikor a ranglistavezető Halász Bence 73,30 méteres  dobással az élre állt az addig vezető Halász Bence  előtt/71,51 m. A két – eddigi korcsoportos világversenyeiken már rangos győzelmeket és helyezéseket elért – magyar atléta versenyzése bíztató az előttük álló felnőtt évekre tekintve.

"- Nagyobbat szerettem volna dobni, nem kétség, de valahogy nem ment úgy, ahogy elterveztem - kezdte az újdonsült Európa-bajnok, Halász Bence. - Annyira nem vagyok boldog, bár lenne miért... Már az elején el szerettem volna dönteni; azt tanácsolta edzőm Németh Zsolt, hogy az első dobás is nagy legyen. Aztán a negyedik sorozatig "toporogtam", majd az ötödik sorozat előtt jobban össze tudtam szedni a gondolataimat.

A koncentráció és egy pár emlékkép előtérbe helyezése után, az ostravai dobásomat is előhívva, sikerült átvennem a vezetést honfitársam, a verseny végéig is nagy küzdelemben levő Pásztor Bence előtt. "

"Boldog vagyok" - vette át a szót Pásztor Bence. - Olyan év után, amin keresztül mentem, abból a sérülésből, ami tavaly még mindenben hátráltatott, úgy tűnik sikerült kijönni. A méterekben ez még annyira nem látszik, de ez egy EB volt és a fő cél pedig a dobogó!"  (ib/ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.