Sikeres szombat után

A dobogósok mondták Bydgoszczban

Szombaton délután négy magyar atléta állt rajthoz döntőben az U23 EB-n. Mind a négyen jó helyezést értek el, közülük is kiemelkedett az országos csúcsot jelentősen megjavító és Európa-bajnoki címet szerző 21 éves Rivasz-Tóth Norbert, aki 83,08 méteres dobásával a győzelem mellett a VB szintet is túlszárnyalta.

„-  Sok edzés sok munka eredménye ez a teljesítmény. Nagyon boldog vagyok, ez az én első győzelmem Európa bajnokságon" – nyilatkozta a verseny után a szolnokiak atlétája a mix zónában.

„- Kár, hogy túl erős volt a szél. A futásom első fele jól sikerült, de a nyolcadik gátnál hibáztam. Tudtam, hogy vannak, akik jobb egyéni csúccsal rendelkeznek, de csak magamra akartam koncentrálni” – mondta a döntőt követően a szintén 21 éves Kozák Luca, aki 13,06-os idővel harmadikként ért célba 100 gáton.

A nap harmadik 21 éves döntőse Gyurátz Réka  szoros versenyben végzett a kalapácsvetés negyedik helyén/66,67 m – és a „rangidős” Szögi István/22 é taktikus futással ért célba 14:18,08-os idővel hetedikként 5000 méteren. (ml/utanpotlasssport.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.