Bydgoszczban országos csúcsnak is örülhettünk

Rivasz-Tóth Norbert 14 éves rekordot javított meg

A figyelemre méltó magyar teljesítmények között kiemelkedő eredménnyel nyerte a gerelyhajítás döntőjét Rivasz-Tóth Norbert  Bydgoszczban. U23-as csúcsjavításai után a korcsoport múlthéten megrendezett Európa bajnokságán 83,08 méteres  dobásával – a győzelem mellett - megjavította a versenyszám felnőtt országos csúcsát is!

„-  Sok edzés sok munka eredménye ez az eredmény– nyilatkozta a döntő után a huszonegyedik évében járó atléta, kiemelve, hogy ez volt  első EB győzelme eddigi pályafutása során. Örömét csak fokozta, hogy VB szintet is jelentett ez jól sikerült második kísérlet szombaton délután.

Edzője, Varga Lőrinc  már a májusi eredmények után bizakodó volt az U23 EB-re tekintve, egy interjúban elmondta akkor, fő cél a lengyelországi utánpótlás EB-n való jó szereplés, illetve megszerezni a indulási jogot a londoni felnőtt-világbajnokságra.

„- A felkészülés jól sikerült – tekintett a nyilatkozat során az év eleji hónapokra a fiatal edző, aki idén igazolt át versenyzőivel az Törökszentmiklósi DAK soraiból a Szolnoki MÁV szakosztályába.

- Márciusban négy hetet a Kanári-szigeteken, majd Tenerifén, és Tatán is edzőtáboroztunk. Meg vagyok győződve arról, hogy Norbi rövid időn belül 83–85 méter körüli dobó lehet.” 

Varga Lőrinc másik Bydgoszczban járt versenyzője, Szilágyi Réka  is döntős volt gerelyhajításban, a kilencedik helyen végzett versenyszámában. (a szoljon.hu írásainak felhasználásával)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.