Rába Dániel bronzérmes az U20 Európa bajnokságon!

Sorok Klaudia döntős 100 gáton, kétszázasaink az elődöntőkben

Péntek délután a magyar csapat hat versenyszámban volt érdekelt, közöttük egy döntős és két elődöntős atlétánknak szurkolhattunk. Szép siker született kalapácsvetésben, ahol a fináléban biztosan szerezte meg a korcsoport Európa-bajnoki bronzérmet Rába Dániel. A Dobó SE versenyzője a verseny során végig a harmadik helyén állt, a rangos helyezését biztosító legjobbját a harmadik sorozatban érte el/75,95 m.

Az elődöntősök közül Sorok Klaudia  jó rajttal és végig lendületes futással, szoros harmadikként célba érve, idővel bejutott a 100 m gátfutás szombati döntőjébe/13,72 -2,3w.  A férfiak 400 méteres elődöntőjének harmadik futamában a bátran kezdő Boda Boldizsár 48,23-as  eredménnyel fejezte be versenyzését.

Balszerencsés volt a 3000 akadály második előfutamában Lendvai András, aki a táv közepén egy akadályvételkor elesett, és jelentős hátrányból folytatva teljesítette a távot/9:55,66 p.

A nap két befejező futószámában, a 200 méteres előfutamokban megbízható teljesítménnyel, hellyel jutottak az elődöntőkbe versenyzőink. Csóti Jusztina futamában harmadikként/24,32 -1,9w  ért célba; Máté Tamás pedig a második legjobb volt 21,43 -1,1w eredménnyel. Folytatás holnap.

Szombaton, az U20 EB harmadik napján tízenegy egyéni versenyzőnk és a 4x400 méteres férfi csapat lép pályára Grossetóban. (ml/ foto EA stream)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.