Két döntős helyezés, ifi csúcs, balszerencsés verseny akadályon

U20 EB, harmadik nap – délután történt

Jó teljesítmények és egy balszerencsés döntő jellemezte a magyar csapat szombat délutánját az U20 EB-n. Két rövidtávú számban szereztek atlétáink értékes helyezést. A 100 m gát döntőjében az egyes pályán rajtolt Sorok Klaudia. A Győri AC vágtázója az erős mezőnyben az EB döntő hetedik helyét szerezte meg/13,72 -0,1w.

Egyéni csúccsal jutott az elődöntőből a 200 méter fináléjába a futamában harmadik Máté Tamás. Az idén élvonalba került keszthelyi sprinter 21,19 mp idővel kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé/q. A döntőben az egyes pályán is bátran futott és végül szoros küzdelemben – a hetedikkel azonos idővel -  a nyolcadik helyen végzett/21,51 -0,9w.

Tovább javította legjobbját 400 gáton a 17 éves Mátó Sára. A grossetói elődöntőben elért 58,50 mp  ideje a biztos döntőbe jutás mellett új országos ifjúsági/U18 csúcsot  is jelentett/régi 58,70 Palanek Éva 1980  -  A 200 méteren szintén elődöntős Csóti Jusztina  idei legjobbal fejezte be futamát/24,15 p.

  A női 3000 akadály döntőjében két atlétánk is kivívta a jogot az indulásra. A rajt után röviddel a szám esélyese, az előfutamban is kiválóan futó Tóth Lili Anna  élre állt és biztosan vezette a mezőnyt. Ekkor a táv egyharmadánál, a cél utáni akadályvételnél – a mögötte érkező mezőny előtt Tóth Lili Anna elesett. Másik indulónk, Pavuk Tira  ezt látva megállt és megpróbált felsegíteni, de a versenyszám junior csúcstartója nem tudta folytatni a versenyt.  Pavuk Tira a közönség tapsától kísérve teljesítette a távot, 10:40,56-os eredménnyel ért célba/12.

„- Tekintettel arra, hogy az esés miatt Lili beütötte a fejét és a csípőjét, megvizsgálták a városi kórházban – adott tájékoztatást Tóth Lili Anna állapotáról Lengyák György, a csapat szakmai vezetője. – Törést nem állapítottak meg, de a fejét ért ütés miatt néhány órás megfigyelésre bent tartották.”

A befejező napon három atlétánk áll rajthoz versenyszáma döntőjében: Mátó Sára 400 gáton, Farkas Petra és Lesti Diána t ávolugrásban. Mindkét nemben indul 4x100-as váltónk a fináléba jutásért. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.