Három döntős helyezéssel fejezte be csapatunk a junior EB-t

A magyar válogatott szereplését a távolugró nők zárták Grossetóban. A kiélezett, szoros versenyben kiválóan küzdő Farkas Petra  és Lesti Diána  a hatodik sorozatban biztosította be rangos helyezését. A Dunakeszi VSE atlétája, Farkas Petra 628 cm-el a negyedik-, Lesti Diána, a KARC versenyzője  626 cm-el az ötödik helyen végzett.

A záróprogram kezdetekor, az első futódöntőben, 400 gáton, a magyar csapat legfiatalabb tagja, a még ifjúsági korú Mátó Sára  a nyolcas pályán rajtolt.  Az elődöntőben korcsoportos csúcsot javító székesfehérvári atléta szép sorozata zárásaként, a három nap során harmadik kemény hosszúgátas versenyét bátran kezdte, ám a hetedik gát vételekor elesett - de 1:03,73  perccel a nyolcadik helyen célba ért!

A 4x100-as előfutamokban nem ért el rossz időeredményt a két magyar váltó, de a továbbjutáshoz nem volt elég a teljesítmény. A női csapat Hajdú Lotti, Furulyás Lili, Csóti Jusztina, Sorok Klaudia  összeállításban 45,55 mp  idővel – a csúcsot megközelítve - ért célba. A Pisch Milán, Máté Tamás, Eszes Dániel, Szeles Bálint  négyes 41,10 mp-el teljesítette a vágtaváltót az előfutamban.

A négynapos U20-as Európa bajnokságon a magyar válogatott sok tehetséges fiatalt állított rajthoz. A juniorokból és ifjúságiakból összeállított együttest a motivált versenyzés jellemezte.

 „- Nagy csapattal vettünk részt a junior EB-n, amely egy kiváló szellemű, egységes csapat volt – összegzett röviden Lengyák György  up.referens. - Viselkedésükről, hozzáállásukról a legjobbat tudom mondani. Bízom abban, hogy az itt elindult fiatalok további fejlődéséhez, pályán maradásához hozzájárult a kontinens bajnokság színvonala, élménye. Ez egyik fontos célja is volt részvételünknek.”  A szakvezető elmondta még, hogy a szombaton versenye feladására kényszerült akadályfutó csúcstartó, Tóth Lili Anna  az éjszaka során elhagyhatta a kórházat és együtt van a csapattal.

Az ifi csúcsot, egyéni rekordokat hozó, de balszerencsés versenyzésektől sem mentes grossetói viadalon a válogatott egy éremmel, összesen hat döntős helyezéssel, zárta a bajnokságot. Egy bronzérmet/Rába Dániel kalapács – egy negyedik-/Farkas Petra távol - egy ötödik-/Lesti Diána távol - egy hetedik/Sorok Klaudia 100 gát  és két nyolcadik helyezést/Máté Tamás 200 m, Mátó Sára 400 gát  ért el a legjobb nyolc között a csapat.  Harminc ország nyert érmet, Magyarország  holtversenyben a 27. ezen a tabellán – a 36 pontszerző között (1-8.) pedig 19 ponttal a 22. helyen végeztünk.(ml)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.