Balaton Bajnokság, egyéni csúcsokkal

Július 22-én, szombaton rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) az 59. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságot, valamint kísérő rendezvényként az 5. Kis-Balaton Bajnokságot.

Az egész napos program a gyermek, újonc és serdülő korosztály versenyeivel kezdődött, a Kis-Balaton Bajnokság célja, hogy a jövő tehetségei egy rendezvény keretében versenyezhessenek a felnőtt példaképekkel. Kalapácsvetésben, gerelyhajításban, kislabda hajításban, távolugrásban, valamint futószámok mérhették össze tudásukat a fiatalok.

A rendezvény megnyitóján Halmay György  sportbizottság elnök hangsúlyozta, hogy a Balaton Bajnokság Veszprém városa számára ugyanolyan fontos, mint hazánknak a vizes világbajnokság.

A megnyitó keretében köszöntötték a VEDAC legidősebb atlétáját, 85. életévét betöltő Pallai Gyulát, aki sprintszámokban a mai napig rajthoz áll szenior versenyeken.

A felnőtt versenyszámok többsége a korábbi évekhez hasonlóan a Szuper Liga  versenyrendszer keretében bonyolódott le, a legjobb magyarok mellett külföldi atléták részvételével.

A rendezők emlékverseny keretében megemlékeztek Szabó Ernő  mesteredzőről, Dr. Sipőcz József és  Mozsdényi József edzőről és sportvezetőről, Patinszki András  edzőről, Stark Barbara, Strenner Judit  és Bodó Gábor  atlétáról, valamint Tungli József  szenior atlétáról és sportvezetőről.

A szabadtéri szezon derekán több remek eredmény született. A férfi 800 métert Kazi Tamás (DSC-SI) nyerte idei legjobb eredményével (1:46.97), a VEDAC versenyzője, Kiss Gergő pedig egyéni csúccsal (1:48.13) másodikként ért célba.

Férfi 5000 méteren hatan is egyéni csúcsot futottak, köztük az első két helyezett Juhász Balázs (DSC-SI - 14:31.20) és Galamb Csaba (KARC - 14:41.24), a harmadik helyen a VEDAC friss utánpótlás Európa-bajnoki hetedik helyezettje, Szögi István Dániel (14:45.65) végzett.

A férfi diszkoszvetést idei legjobbjával /62.75 m  Szikszai Róbert (NYSC) nyerte  Kővágó Zoltán (Szolnoki Honvéd) 62.12; és Huszák János  (FTC) 60.11 m előtt; kalapácsvetésben pedig Halász Bence (Dobó SE – 73.19) győzött Pásztor Bence (ARAK – 72.47 SB) és Hudi Ákos (Dobó SE – 70,68) előtt. Gerelyhajításban az újdonsült utánpótlás Európa-bajnok, Rivasz-Tóth Norbert (Szolnoki MÁV-SE – 77.75) végzett az élen.

Női 800 méteren a VEDAC-os Kéri Bianka gyorsan meglépett a mezőnytől, és 2:04.16-os idővel magabiztosan ért célba elsőként, ugyanezt tette 3000 méter akadályon Kácser Zita (DSC-SI – 10:21.36).

Női diszkoszvetésben a békéscsabai, súlylökésben olimpiai bronzérmes Márton Anita (57.52) szerezte meg az aranyérmet, kalapácsvetésben pedig Gyurátz Réka (Dobó SE – 66.83) bizonyult a legjobbnak. A gerelyhajításban a bydgoszczi U23 EB-n szintén döntős Szilágyi Réka  nyert 55.87 m).

„- Sokat léptünk előre versenyrendezés terén, de nem lehetünk maradéktalanul elégedettek. Összeállt egy olyan szervező és lebonyolító csapat, melynek tagjai tenni akarnak a veszprémi és a magyar atlétikáért. Országosan elismert versenybírók, rutinos helyi lebonyolítók és lelkes fiatalok alkották egy remek egységet. Jövőre a 60. Balaton Bajnokságot fogjuk rendezni, miden eddiginél jobbat szeretnénk nyújtani” – értékelt Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója. (forrás és fotók: rendezők)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.