EYOF: a látványos megnyitó után hétfőn már pályán az atléták

Több mint 500 nevezés a sportágban, 24 magyar fiatal a rajtnál

A vasárnapi színpompás megnyitó után hétfőn megkezdődnek az EYOF atlétikai versenyei a győri Olimpiai Sportparkban -  azon az új pályán, amely az elmúlt héten kapta meg az IAAF Class1-es minősítését. A magyar atléta válogatott szombat óta már az olimpiai falú lakója és a 24 fős csapat önbizalommal várja a rajtot.  Az első napon az olimpia.hu  honlap alapján öt atlétánk lép pályára.

Az EYOF válogatott nemrégen már edzőtáborozott az Olimpiai Sportparkban, és tapasztalataik alapján is változtattak még néhány apróságon, hogy versenyzői szempontból minden a lehető legjobb legyen a pályán. A résztvevő országok válogatottjai 23-án, az első hivatalos edzésnapon vehették birtokba a létesítményt.

„- A nevezési listák véglegesek, nagyjából az a létszám jött össze, amire számítottunk, 562 atléta indul – mondta Petráhn Barbara  versenyigazgató a gyor2017.hu  honlapon  - A legnépesebb versenyszám a női klasszikus, a 100 méteres síkfutás, itt harmincan indulnak. Az ügyességi számok közül is női mezőny jár az élen. Távolugrásba 25 induló várható. Összességében el lehet mondani, hogy szinte minden számra jellemző, sokkal több lány induló van, mint fiú. Férfi 2000 méter akadályon például nyolcan neveztek, itt egy döntő futam lesz” - tájékoztatott a jelentkezésekről a két olimpiát is megjárt volt kiváló négyszázas.  Az eredmények folyamatosan követhetők a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.