Arany- és bronzérem a Para Atlétika VB-n

A Biacsi testvérek a dobogón / nyolcan a legjobb nyolc között

A magyar atléta válogatott július 12. és 24. között vett részt a Londonban rendezett Para Atlétikai Világbajnokságon. A Tower hídra néző szálloda, az ellátás, a buszjáratok a verseny helyszínére, ill. a repülőtérre és nem utolsó sorban a vb-rendezés magas szinten biztosította a versenyzők igényeit.

A Queen Elizabeth Olympic Parkban lévő csodálatos stadionban színvonalas, izgalmas és látványos küzdelmeket láthatott a több ezer néző. A hatalmas aréna lelátója a közel két hétig tartó világbajnokság minden napján szinte megtelt.

A viadalon nyolc atlétánk került a legjobb nyolc közé. Két dobogós helyezésünk közül Biacsi Ilona  szerezte a csapat első érmét, harmadik helyen végzett az 1500 méteres síkfutásban. Ikertestvére, Biacsi Bernadett  a VB zárónapján világbajnoki csúccsal nyert 800 méteren, így zárásként felhangozhatott a magyar Himnusz  az Olimpiai Stadionban.

A versenyen helyt állt kislétszámú magyar csapat a két érmen kívül egy negyedik, két hatodik, két hetedik és egy nyolcadik hellyel büszkélkedhet.  (forrás: Oroszi Zsuzsanna)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.