Molnár Janka bronzérmes az EYOF 400 méteres döntőjében

Továbbra is gyűjtik az értékes helyezéseket a magyar fiatalok Győrben

Csütörtökön tíz atlétánk versenyzett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A délelőtti selejtezőkből hárman jutottak döntőbe: a hármasugrás első köréből Iván Zsombor/14,12 m +2,2w,q – 1500 méteren Urbán Zita/4:41,34 p ,q – magasugrásban KárpátiEnikő 170 cm,q. A gerelyhajító Misák Dominika 41,09 méterrel fejezte be versenyét.

Délután hat versenyszámban voltunk érdekeltek, ebből öt volt döntő. A legjobb helyezést, amely szépen csillogó bronzérmet hozott, a 16 éves Molnár Janka  szerezte. A 400 méter fináléjában bátran futó budafoki atlétalány 55,00 másodperces  idővel ért célba harmadikként és kiváló teljesítményével megnyerte a magyar atlétacsapat harmadik érmét.

A fiúk súlylökő döntőjében/5 kg Fekete István  a negyedik helyen fejezte be a versenyt. A fiatal kecskeméti atléta másodikra elért 16,57 méteres kísérletével érte el rangos helyezését.

Ismét jól futott 400 gáton/84 cm Huller Dániel. A dunakesziek ifjú gátasa, tovább javítva tegnap elért egyéni csúcsát: 54,41 mp  idővel a döntő értékes ötödik helyén ért célba.

Két számban is a dobókörbe léptek magyar atléták. A fiú kalapácsvető fináléban Doma Benedek  59,65 méterrel/5 kg a kilencedik helyen zárta a versenyt -  kalapácsban elért hatodik helyezése után diszkoszvetésben a 11. helyen végzett Giczi Eszter/37,88 m.

A 400 gát első körében a 15 éves K.Szabó Gabriella  jó ritmusban futva, szépen hajrázva futamának harmadik helyén végzett, de eredménye a továbbjutó két idő után következett. Pénteken négy egyéni indulónk és a két 4x100 méteres váltónk érdekelt az EYOF versenyein. (ml)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.