Jelölt az IAAF Sportolói bizottságába Zsivoczky-Farkas Györgyi

A VB indulói szavaznak Londonban a bizottság tagjaira

A hétvégén Londonban kezdődő IAAF Atlétikai Világbajnokságon  kerül megválasztásra a következő négy évre az IAAF Sportolói Bizottsága. A sportág irányításában véleményével az aktív, vagy már visszavonult jelöltek 18 fős gréniuma képviseli majd az atlétákat. A szavazásban jelentős szerepet kapnak a VB-re benevezett versenyzők, akik a brit fővárosban leadhatják voksukat az általuk javasolt társukra. A bizottság létszámát 12 fő versenyzői és 6 fő IAAF Tanács tagi szavazat alakítja ki.

A Magyar Atlétikai Szövetség jelölte a bizottságba Zsivoczky-Farkas Györgyit, olimpiai-, VB-, EB döntős, fedett EB bronzérmes hétpróbázónkat. A mellékletben látható, a külön a bizottsági választásra készült IAAF honlapon, a most kandidáló 15 atléta bemutatkozása, közöttük Zsivoczky-Farkas Györgyié is.

  „- Az atlétika azt tanítja nekünk, hogy tiszteljük egymást, ami nagy erény. Nem vagyunk ellenségek, csak riválisok. Meg szeretném osztani a tudásomat, és segíteni fogok másoknak tanulni a korábbi hibákból. Sokat kaptam a sportágtól, most vissza szeretnék ebből adni. Hétpróbázóként számomra természetes, hogy az összes versenyágat képviseljem.” – olvasható többek között a közel húszszoros magyar bajnok atlétanő bemutatkozó írásában.

A MASZ, sok sikert kívánva Zsivoczky-Farkas Györgyinek, bízik abban, hogy eredményei, hírneve, valamint a sportpályán is bizonyított kitartása és küzdeni akarása meggyőzi a világbajnokságon résztvevő sportolókat, hogy szavazzanak rá.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.