Biztosan jutott a 110 gát elődöntőjébe dr.Baji Balázs

Jól szállt a gerely hétpróbában / Videók

Vasárnap délelőtt megkezdte szereplését dr.Baji Balázs  és folytatták a hétpróbát a magyar hölgyek. A 110 gát első előfutamában a jól rajtoló Baji Balázs végig jó ritmusú futással a táv második felében biztossá tette hellyel való továbbjutását. A 13,35 mp/-1,2w  eredménnyel a második helyen célba ért magyar csúcstartó röviddel a beérkezés után nyilatkozott az M4 Sport  mikrofonja előtt:

„- Jól éreztem magam, az eleje kicsit komótosra sikerült, de át tudtam állni arra a ritmusra, amit szerettem volna futni. Szépen felértem olyan helyre, hogy magabiztosan továbbjuthassak az elődöntőbe. Ez volt számomra a VB felvezetése, most kezdődik az igazi feladat. Jó formában érkeztem ide. Bízom abban, hogy az idei a szintemet, vagy még jobbat tudok hozni.

Most a feladatom, hogy higgadt maradjak, ne ragadtassam el magam – egyrészt a közönség, másrészt a nyomás, harmadrészt az itt elérhető dolgok miatt. Figyelnem kell magamra, előhívni ugyanazt a futást, technikát és könnyednek maradni – akkor nem lesz probléma.”  A 110 gát elődöntőjére ma, magyar idő szerint 21,10 órakor kerül sor.

Zsivoczky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia második napi nyitószámában, a távolugrásban hatmétert megközelítve teljesített. Zsivoczky-Farkas Györgyi 594 cm-t/-0,8w; Krizsán Xénia 593 cm-t/-0,5w elérve fejezte be az ötödik próbát.

A következő gerelyhajításban, a második csoportban versenyző Krizsán Xénia nagy egyéni csúcsot dobott, harmadikra 51,25 méterre  szállt el kezéből a gerely. Szintén harmadikra, megközelítve idei legjobbját, Zsivoczky-Farkas Györgyi is jól elküldte a szert, a 44,95  méteres kísérlettel az első csoport élvonalában végzett. A befejező 800 méter előtt/magyar idő szerint ma 21,40 h  Krizsán Xénia a 11./ 5350 p – Zsivoczky-Farkas Györgyi a 20. helyen áll/ 5135 pont.(ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.