Dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes!

Emlékezetes 110 gát döntő Londonban / VIDEÓK

Eddigi pályafutásának koronájaként, dr.Baji Balázs a 16. IAAF Atlétikai Világbajnokság  110 méteres gátfutásának döntőjében 13,28 mp eredménnyel a harmadik helyen végzett! Győzött az olimpiai bajnok jamaicai Omar McLeod/13,04 - második helyen az előző VB-n első orosz Szergej Subenkov ért célba/13,14 mp.
A 28 éves békéscsabai atléta kiváló formája mellett fantasztikus küzdeni tudását is megcsillantotta. A változatosan alakuló, rendkívül szoros 110 gát végén, a tizedik gátról úgy jött le, hogy utána már nem volt kétséges a harmadik helye.

„- Nem tudom, hogy csináltam a végét, elképesztő futás, elképesztő verseny volt – mondta az M4 Sport élőadásában Baji Balázs. -  Egyszerűen nem hiszek annak, amit átéltem. Hihetetlen boldog vagyok. Álmodoztam róla, de nem mertem elhinni, hogy ez megvalósulhat. Kemény verseny volt.

Éreztem a végén, ott lehetek a dobogón. olyan energia szabadult fel bennem, olyan erő hajtott át az utolsó pár gáton, hogy nem is értem… Arra készültem, hogy tiszta szép futásom lesz, mint az előző kettőben, ez nem sikerült. Volt benne hiba, de szerencsére nem zökkentett ki és a verseny megadta, hogy abból visszatudtam jönni.

Negyedik világbajnokságom volt, az előzők sok pozitív és negatív tapasztalatával, élményével. Úgy érzem, fizikálisan és mentálisan összeállt a formám, a személyem. Most értem arra a szintre, hogy megtudjam oldani a szituációkat, a váratlan feladatokat.

Örülök, hogy idáig elértem. Ez számomra sokáig nagy élmény lesz. Még szoknom kell a gondolatot, hogy vb-érmes vagyok, de ezt már nem veszi el tőlem senki, Köszönöm mindenkinek a szurkolást. nagyon sokat számított.”

Az eredményhírdetésre kedden magyar idő szerint 20,00 órakor kerül sor. Ezen a napon a versenypályán Márton Anita  révén érdekelt a magyar csapat, a súlylökés selejtezője magyar idő szerint 21,40-kor kezdődik, a selejtező szint 18,30 m. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.