A hetedik versenynap Londonban

Az IAAF Atlétikai Világbajnokság hetedik napján egy atlétánk lépett a küzdőtérre, a gerelyhajítás második selejtező csoportjában az idei U23 Európa bajnok Rivasz-Tóth Norbert. A felnőtt világversenyen előszőr rajthoz állt 21 éves atléta első kísérletével érte el legjobbját - 78,76 méteres (idei ötödik legnagyobb) dobásával fejezte be londoni versenyét.

„- Nagyon jó volt a verseny, a stadionban nagyon jó hangulat volt – mondta az M4 Sport közvetítésében. -  Kicsit elfáradtam már, fő versenyként az U23 EB-re készültünk.

Azt a tapasztalatot, amit egy olyan versenyző, aki előszőr jár ilyen helyen, ilyen légkörben, úgy gondolom megkaptam. Az első dobásom után kockáztatni kellett, abban benne van, hogy technikai hibát követ el az ember, sajnos ez utóbbi összejött. Ettől függetlenül elégedett vagyok.”

Pénteken délelőtt és este lesznek versenyek, Délelőtt a női diszkoszvetés selejtezőjének „A” csoportjában indul Márton Anita (szint: 62,50 m), a 100 gát első előfutamában Kerekes Gréta, a másodikban Kozák Luca  rajtol. Az esti program kalapácsvető döntőjében Halász Bence  lép a dobókörbe. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.