„Merni kell kicsit lazábban odaállni”

Már itthonról a VB-ről dr.Baji Balázs / Hazaérkezett a magyar csapat Londonból / VIDEÓK

 „- Ha sikerül beverekednem magam a döntőbe, akkor ott már képes leszek egy felszabadult, jó futásra” – tekintett a jövőbe néhány héttel ezelőtt dr.Baji Balázs, aki végül beverekedés helyett inkább bemasírozott a világbajnoki döntőbe 110 gáton, hogy aztán ott mit jó, inkább fantasztikus vágtával bronzérmesként érjen célba. A békéscsabai versenyző immár hazatérve nyilatkozott az M4 Sportnak

Baji Balázs először azt idézte fel, hogy mekkora hatással voltak rá a tavalyi riói tapasztalatok. Megértette, olyan kiélezett szituációban, amilyen az olimpián vagy a világbajnokságon adódik, túlságosan akarva, túlságosan rágörcsölve nem tudja letenni azt a teljesítményt az asztalra, amire valójában képes.

„- Igenis merni kell kicsit lazábban odaállni. Nyilván hinni kell abban a munkában, abban az eredményben, amit előzőleg elértem. És ha sikerül azt a fajta könnyedséget, lazaságot elérni, akkor lehet igazán jól versenyezni” – magyarázta a vb-bronzérmes atléta.
A középdöntőt megnyerve várta a nagy estét, ez két okból is kiemelkedő. Először is, mert így jó pályát, talán a legjobbat kapta a fináléban, másrészt azzal az élménnyel készülhetett, hogy a világcsúcstartót, London olimpiai bajnokát. Aries Merrittet sikerült legyőznie. Ez volt az utolsó aprócska csepp, hogy teljes legyen a korábbi eredményeiből hizlalt önbizalma.

Történelmet is írt, mivel szabadtéri VB-n eddig egyetlen magyar sem léphetett dobogóra. Ez az, amivel még barátkoznia kell; hogy mit is jelent ez a történelmi tett, nem pedig maga a bronzérem ténye.
Mely a jövőre nézve motivációt is ad számára, az újabb kihívások sem rémítik meg és azt ígéri a 28 éves, civilben állatorvos atléta, hogy igyekszik meg is felelni annak, hogy úgy versenyezzen majd, mint egy világbajnoki harmadik.

„- Természetesen ehhez kell a jó fizika állapot, a jó felkészülés. Innentől kezdve nem lesz alap, hogy ilyen állapotban vagyok, ezért minden éveben majd meg kell küzdenem” – márpedig ilyen szavak után biztosak lehetünk benne, nem lesz gond dr.Baji Balázsnak, hogy a saját maga által felállított kritériumnak megfeleljen. (m4sport.hu)

Hazaérkezett a magyar csapat  a londoni atlétikai világbajnokságról. A már szombaton Budapestre repülő dr.Baji Balázs 110 méter gátfutásban bronz-, míg Márton Anita súlylökésben ezüstérmet szerzett. Ezzel a magyar küldöttség az éremtáblázaton a 30.-  a ponttáblán  a 27. helyén végzett.

Taps fogadta a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren a londoni világbajnokságról hétfőn hazatért magyar atlétákat. A legnagyobb elismerést Márton Anita kapta. A riói olimpián bronzérmes súlylökő a vb-n ezüstöt szerzett

„- Azzal a céllal utaztam a vb-re, hogy szerettem volna egy érmet hazahozni, illetve szerettem volna az országos csúcsot megjavítani. A kettőből az egyik sikerült csak sajnos, de nem vagyok szomorú, mert nagyon nehéz verseny volt, nagyon hideg volt, szakadt az eső, mégis sikerült a maximumot kihoznom magamból” – fogalmazott Márton Anita.

Helebrandt Máté  országos csúccsal lett hatodik az 50 kilométeres gyaloglásban.  „- Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen időeredménnyel és ilyen helyezéssel fogok célba érni. Ez még csak a második 50 kilométeres versenyem volt életemben, és úgy utaztunk ki, hogy felmérjük, a hosszabbik távon mire vagyok képes. A távlati célunk az, hogy a tokiói olimpián egy szép helyezéssel fejezzem be a versenyt, és ahhoz már most meg kellett nézni, hogy mire is vagyok képes. Úgy néz ki, a hosszabbik táv sokkal jobban fekszik nekem, mint a 20 kilométeres” – nyilatkozta a gyalogló.

A szakszövetség elnöke a 2020-as tokiói és a 2024-es párizsi olimpián még jobb eredményeket vár. „- Külön öröm, hogy a csapat több mint a fele bejutott a legjobb 16 közé. A szövetségben házon belül általában a legjobb 16-ot tűzzük ki célul a versenyzőknek, ezt több mint az 50 százalékuk teljesítette, ami nagyon jó. A többiek pedig hozták magukat, tehát »fejre állás« nem volt. Büszkék lehetünk” – mondta Gyulai Miklós, a szövetség elnöke. (hirtv.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.