„A saját ritmusomat tartottam szem előtt”

Beszélgetés a VB-n országos csúcsot gyalogló Madarász Viktóriával

A Világbajnokság zárónapja a gyaloglók révén két magyar csúcsot hozott! Helebrandt Máté  50 km-es rekordja után, a nők 20 km-es versenyében kiválóan gyalogolt Madarász Viktória  is, aki a rajt előtt már csak 16 másodpercre volt az eddigi legjobb magyar eredménytől.

  Londonban a 12. hely mellett már a csúcsdöntés is sikerült, az UTE jól felkészült és taktikusan versenyző atlétája közel fél perccel megjavítva Szebenszky Anikó  rekordját, 1;30:05 órás eredménnyel haladt át a célvonalon. Az emlékezetes 20 kilométerről kérdezte Madarász Viktóriát az atlétika. hu.

- Londonban ùgy álltam oda, hogy szerettem volna megjavítani a két èvvel ezelőtti pekingi 15. helyezésemet és amennyiben az időjárási feltételek adottak, akkor a magyar csùcsot is megdönteni – kezdte válaszát a sokszoros magyar bajnok és válogatott gyalogló versenyről

- Hogyan alakult a 20 km, voltak-e kritikus időszakok közben?

- A verseny az előzetes elképzeléseim szerint alakult. A saját ritmusomat tartottam szem előtt és amint az élboly elkezdte komolyabban fokozni az iramot, akkor egy 4:25-ös ezer mèter után lassítottam és pròbáltam a 4:30 körüli tempót gyalogolni.

A versenyem 17 km-nél kezdett nehezebbre fordulni, ès a 18. és 19. km volt kritikusabb. Örülök, mert az utolsó kilométerre sikerült ùjítani ès a hajrában leszakítani az ecuadori csùcstartòt. 

  - Minek tulajdonítható, hogy sikerült a csúcsjavítás?

- Ùgy gondolom, a csùcs tavaly ès idén már benne volt a levegőben, de kellett hozzá egy olyan verseny, mint a londoni. Persze ehhez elengedhetetlen volt az elmúlt évek kitartò, szisztematikus munkája ès a VB-t megelőző zavartalan felkészülès.

- További idei és távlati célok?

- Idèn még a hazai Liga és csapatbajnoki döntőben ès egy pár külföldi versenyen állok rajthoz, mielőtt novemberben belevágnék az ùjabb alapozásba. A jövőben természetesen szeretnék a világversenyek helyezési listáján előrébb kerülni.

Ìgy mondhatom, hogy a célok változatlanok, csak a megkezdett ùton kell tovább "gyalogolni". (mv/ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.