Megkezdődtek a 29. Nyári Universiade versenyei

Az atlétika - 15 magyar indulóval – augusztus 23. és 28. között kerül megrendezésre

A magyar Universiade küldöttség 14 sportágban (asztalitenisz, atlétika, golf, gyorsasági görkorcsolya, íjászat, judo, kosárlabda női és férfi csapat, ritmikus gimnasztika, taekwondo, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda női és férfi csapat), az elmúlt 40 év legnagyobb létszámú küldöttségével, 141 versenyzővel vesz részt az eseményen. A sportolók 47 felsőoktatási intézményből kerültek ki, 124-en hazai egyetemen tanulnak, a többiek 6 ország intézményeit látogatják, leginkább (12 fő) az Egyesült Államokban. A magyar intézmények közül a Testnevelési Egyetem (21 fő) és az ELTE (18 fő) hallgatói képviselik magukat a legnagyobb létszámban.

Az atlétákat 15 fő képviseli Taipeiben, közülük dr.Baji Balázs, Halász Bence, Rivasz-Tóth Norbert, Gyürkés Viktória, Kerekes Gréta, Kozák Luca, Gyurátz Réka, Kovács Barbara és Récsei Rita részt vett a nemrég befejeződött londoni atlétikai világbajnokságon is. Az atlétikai versenyeket augusztus 23 – 28. között rendezik, az időeltolódás HUN + 6h.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség beszámolója szerint a 141 ország 7746 versenyzőjét rajzhoz állító Universiade színpompás megnyitója szombaton este a terveknek megfelelően vette kezdetét, amelyre telt házat jelentő húszezer ember volt kíváncsi.  A nemzeti küldöttségek felvonulását azonban tüntetők zavarták meg, akik a kormány nyugdíjreformja ellen tiltakoztak. A váratlan zavar elhárításában jelentősebb rendőri erők vettek részt, így végül lehetővé vált a program módosított lebonyolítása.  

A versenyzők a hagyományoknak megfelelően felvonulhattak, igaz, ezúttal nem a nemzeti zászlóikat követve, mert a kialakult helyzetet felmérve, azokat a szervezők képviselői vitték körbe a stadionban.  Az egyetemisták és főiskolások augusztus 19. és 30. között zajló seregszemléjét Caj Jing-ven, Tajvan elnöke nyitotta meg, Ko Ven-cse tajpeji főpolgármester és Oleg Matyicin, a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (FISU) elnökének jelenlétében. (forrás: mti, mob/ foto 2017.taipei)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.