Elhunyt Csőke Katalin

Szomorú hírt kell megosztania a honlapnak. Életének 61. évében elhunyt Csőke Katalin, a nyolcvanas-, kilencvenes évek kiemelkedő eredményességű dobóatlétája. 

A pályafutása során diszkoszvetésben tizenhét alkalommal bajnoki dobogón állt sokszoros válogatott atléta hét alkalommal vehette át a tradicionális versenyszám bajnoki aranyérmét.

Csőke Katalin legjobb eredményét, a két évig országos csúcsként is regnáló 63,20 métert, 1980-ban érte el a Csepel SC színeiben, amelynek 1974-től 1987-ig volt a versenyzője. Az utánpótlás csúcs napjainkban is nevéhez fűződik.

Hosszú és kiváló teljesítményekkel fémjelzett pályafutása során junior korában, 1975-ben a korcsoportos EB-n ezüstérmet szerzett; 1980-ban tagja volt a moszkvai olimpián részt vett magyar atlétacsapatnak – a nemzeti válogatottban 1977 és 1999 között képviselte az országot.

Csőke Katalin személyében olyan sportembertől búcsúzik a magyar atléták közössége, aki személyiségével, eredményeivel, küzdőképességével, a nemzeti színekben mutatott példaértékű hozzáállásával kivívta pályatársai elismerését, mintát adva a következő generációk számára is.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.