Halász Bence negyedik az Universiade kalapácsvetés döntőjében

Három atlétánk jutott döntőbe a csütörtöki versenynapon

Az esős körülmények csütörtökön is kisérték a versenyeket Taipeiben. A nap általunk legjobban várt döntőjében, a férfi kalapácsvetés 17 fős (!) mezőnyében az első három sorozatban Halász Bence  az első dobó volt a sorban. Az up. Európa bajnok, VB döntős húszéves magyar atléta két 71 méter alatti és harmadikra egy 73,79 méteres  dobással a harmadik helyről várhatta a befejező három kísérletet.

A kisdöntőben sok volt az érvénytelen dobás, a dobogóért folyó küzdelemben egyedül a fehérorosz Pavel Bareisha  tudott javítani, aki 77,98-al  feljött a második helyre. Halász Bence  hatodikra ismét megközelítette a 74 métert (73,73 m) és végül a 73,79 méteres  eredménnyel a rangos negyedik helyen végzett a kalapácsvetés döntőjében. Győzött a negyedik Universiade aranyát megszerző Pawel Fajdek/79,16 m.

A délelőtti selejtezőkben rajthoz állt ügyességi atlétáink biztosan jutottak versenyszámuk döntőjébe.

Rivasz-Tóth Norbert  gerellyel másodikra 75,75 métert hajított, amely elég volt a szombati fináléhoz/q (szint: 76 m).

Gyurátz Réka  kalapácsa elsőre szinten túl ért talajt/63,38 m Q – így Ő is készülhet a szombati döntőre (szint: 59 m).

A 800 méter második elődöntőjében állt rajthoz Kéri Bianka, aki az előfutamhoz hasonlóan, ismét taktikus futással bizonyította jó formáját és szoros harmadikként célba érve idővel – eddigi második legjobb idejével/2:02,64 p.q – kivívta a jogot a pénteki döntőben való szerepléshez.(ml)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.