Gyürkés Viktória ezüstérem, Kozák Luca bronzérem Taipeiben!

Rivasz-Tóth Norbert és Kerekes Gréta hatodik, Gyurátz Réka kilencedik az Universiadén / VIDEÓK, fotók

A Taipeiben zajló Universiade szombati versenynapján, a  délutáni-esti döntőkben öt atlétánk révén is érdekeltek voltunk.

Az este zárószáma a női 3000 akadály kiemelkedő magyar sikert hozott. A végig jó erőben futó és az élcsoporttal folyamatosan kontaktusban levő Gyürkés Viktória  a táv második felében egyre magabiztosabban közelített a dobogós pozícióban futókhoz. Az utolsó körben már a harmadik helyen futott és a célegyenesben, ragyogó hajrával 9:52,17-es időeredménnyel megszerezte a nem könnyű versenytáv ezüstérmét!

Parádés futást produkáltak a magyar 100 gátas hölgyek is. A sikeres elődöntő után mindketten kiválóan kaptak lábra a döntőben is, és végig a mezőny élcsoportjában futva Kozák Luca  bravúros harmadik helyezést ért el/13,19 mp; Kerekes Gréta  a szoros versenyben a hatodik legjobb volt/13,38 mp -1,3w

Már az előfutamok során is bíztatóan mozgott a két debreceni atlétanő. Az elsőben a nyolcas pályáról másodikként, hellyel jutott a fináléba Kozák Luca/13,38 mp-2,5w Q; a másodikból jó ritmusban futva, egy apró billenéssel, idővel lett a döntő résztvevője Kerekes Gréta/13,63 mp-1,8w q.

A férfi gerelyhajítás igen színvonalas fináléjában jól versenyzett Rivasz-Tóth Norbert.

Az eredményesen összpontosító up. EB aranyérmes magyar atléta negyedikre érte el legjobbját és a 78,42  méteres dobással az értékes hatodik helyen végzett.

Gyurátz Réka a kalapácsvetés döntőjében harmadikra teljesített 64,14 méteres  dobásával a kilencedik helyen fejezte be versenyét.

Az idei U23 EB-n negyedik 21 éves szombathelyi dobó első két kísérlete érvénytelen volt, a számára éles harmadikra jól koncentrált, de egy hellyel kicsúszott a kisdöntőből. (ml/foto FISU stream, IB, ml)

 

Kozák Luca 100 gát, Universiade 3. hely

Dátum: 
26 August 2017
Szerző: 
Egyetemi sport
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)

Gyürkés Viktória 3000 akadály, Universiade 2. hely

Dátum: 
26 August 2017
Szerző: 
Egyetemi sport
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.