Junior és Ifjúsági Liga döntők után

Az Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő mintájára, ebben az évben első alkalommal került megrendezésre a Junior Liga és Ifjúsági Liga Döntő is. Az év folyamán gyűjtött pontok alapján rangsorolt versenyzők közül a döntőbe az első nyolc juthatott be és további négy a tartalék listára került. Múlt hét szerdáig kellett visszajelezni az indulási szándékot és ez alapján történtek a meghívások. Az látszik, hogy ez egy újonnan bevezetett versenyforma, mert volt olyan egyesület, amely távol maradt az indulástól, előfordult olyan versenyszám is, ahol 3-4 versenyző között dőlt el a liga elsőség.

Ugyanakkor több szakosztály vezetője örömmel fogadta a lehetőséget, mert az atléták helyezéseikkel pénzdíjat nyerhettek a sportszervezeteknek. A juniorok a szakosztálynak szerzett pénzdíjon felül egyéni támogatási összeget is nyerhettek. Volt olyan vezetőedző, aki már a verseny végére kiszámolta, hogy több százezer forintot szereztek a tanítványaik a szakosztálynak.

Az eredmények általában az őszi versenyszezon idény eleji formáját mutatták, de voltak, kiemelkedő, szép egyéni csúcsok is. Ez arra utal, hogy sokan voltak, akik a nyaralás mellett edzettek is.

A versenyidény második részében hátra van még a csapatbajnokság, a váltófutó bajnokság, az ifjúsági, serdülő és újonc összetett OB, valamint a serdülő válogatott viadal. Az MDSZ újra elindította a Diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságot, melynek természetesen megyei és országos döntője lesz.

Ezekre a versenyekre készülve az utánpótlás korúak javíthatnak őszi teljesítményeiken, törekedve arra, hogy minél magasabb szintről kezdjék meg a 2018. évi felkészülést.

A következő versenyzők, megérdemlik, hogy kiemeljem a nevüket, hiszen egyéni csúccsal nyerték meg a Atlétikai Ifjúsági és Junior Magyar Liga Döntőjét:

Ifjúsági fiúk: Palkovits István 3000 m-en 8:45.61 mp / Németh Mátyás magasugrás 1.92 m - Mihály Ádám rúdugrás 4.70 m / Varga Donát diszkoszvetés 56.12 m - Ifjúsági lányok: Mátó Sára 100 m gátfutás 14.21 mp - Junior férfiak: Eszes Dániel 110 m gátfutás 13.94 mp / Mile Benedek 400 m gátfutás 54.54 mp Szabó Patrik súlylökés 16.31 m - Junior nők: Tarnóczy Virág hármasugrás 11.31 m                                      Lengyák György up.referens

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.