Szuper Liga és Serdülő Liga döntő Budapesten

72 versenyszám/ a rajtnál a legjobbak és a legfiatalabbak/ Az indulók listája, tudnivalók

Az elmúlt hónapok jelentős világversenyei után ismét a hazai események kerülnek előtérbe. Szeptember első kiemelkedő atlétikai versenye a másodikán és harmadikán a budapesti Lantos Mihály Sportközpont Atlétikai Centrumában megrendezésre kerülő 4. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő és az első Atlétikai Serdülő Magyar Liga Döntő.

Az MTK Budapest kék műanyagborítású pályáján, a XIV. Rákospatak utca 13-27. alatt található létesítményben, a két nap során 72 versenyszám szerepel a programban, amelynek külön érdekességet és jelentőséget ad, hogy a hazai élvonallal egy pályán és egy időben versenyeznek a legfiatalabbak is. A Szuper Liga döntő keretében 38, a serdülők számára 34 esetben avatnak idei Liga-győztest.

A Magyar Szuper Liga Döntőjében versenyszámonként max. nyolc atléta indulhat, közöttük automatikusan a finálé résztvevője a múlt heti Junior Magyar Liga döntőjének első helyezettje is. A fináléba jutottak között mindkét viadalon rajthoz állnak a legjobbak. A Szuper Ligában sok magyar kiválóságot láthatnak az érdeklődők, dr.Baji Balázs és  Márton Anita  vezetésével az idei és az elmúlt évek felnőtt és utánpótlás világversenyein eredményesen szerepelt atléták döntő többsége ott lesz a küzdőtéren.

A Szuper Liga Döntőben  minden versenyszám első három helyezettje éremdíjazásban, az 1-8. helyezett pénzdíjban részesül - a versenykiírásban meghatározottak szerint (csak a döntőben elért helyezés számít). A Dr. Spiriev Bojidár  által készített IAAF pontérték táblázat 2017-es kiadása alapján a Magyar Szuper Liga Döntőn a legjobb férfi, illetve női eredményt elérő atléta elnyeri a pénzdíjjal járó az Atlétikai Magyar Szuper Liga 2017. évi Abszolút Győztese  címet.

A Serdülő Liga Döntő  egyéni díjazásában az egyes versenyszámok 1-3. helyezettje érmet és „Atlétikai Serdülő Magyar Liga 2017. évi Győztese” (illetve 2./3. helyezettje) feliratú pólót kap. A Serdülő Liga Döntőn résztvevő sportszervezetek az atlétáik döntőben való rajthoz állásai alapján pénzdíjazásban részesülnek,

A verseny szeptember 2-án 12,40 órakor  kezdődik/1 0 000 m Szuper Liga ffi gyaloglás. illetve másnap 13,30 órakor/ rúdugrás Serdülő Liga leány számokkal. Minden további tudnivaló megtalálható a mellékletben.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.