Megalakult a MOB Sportolói Bizottsága

A bizottság tagja az európai szervezetbe kandidáló dr.Baji Balázs is

Szeptember 8-án megtartotta alakuló ülését a Magyar Olimpiai Bizottság székházában a MOB Sportolói Bizottsága, a ritmikus gimnasztikában olimpiai hatodik helyezett Sinkó Andrea  MOB-tag vezetésével. A megbeszélésen részt vett Kulcsár Krisztián  MOB-elnök, Fábián László  sportigazgató és Imre Géza  elnökségi tag.

A MOB Sportolói Bizottságának tagjai: Baji Balázs atléta, Berki Krisztián tornász, Cseh László úszó, Csernoviczki Éva judós, Harsányi Gergely kézilabdázó, Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó, Molnár Tamás vízilabdázó, Szabó Gabriella kajakozó, Vörös Zsuzsanna öttusázó, a MOB elnöksége részéről együttműködő tag Imre Géza vívó és Gyurta Dániel úszó, a NOB tagja.

A bizottság vezetőjét a MOB a június 20-ai ülésén, személyi összetételét az augusztus elsejei ülésén fogadta el. A bizottságának kiemelkedő feladata a nemzetközi sportszervezetekbe való kandidálások kezelése és a nemzetközi tisztségviselőkkel történő kapcsolattartás mellett a sportolók érdekképviselete is

Az ülésen napirendre került az olimpikon Baji Balázs  idei világbajnoki bronzérmes, Universiade-győztes gátfutó delegálásának támogatása a MOB részéről az Európai Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságába.

Az ülést október 20-án Monte Carlóban tartják. Összesen 18-an jelentkeztek, a nyári sportágak közül 6, a téliek közül 2 fő kerül a bizottságba, az európai szervezet 2 fő beválasztására jogosult, így létszámuk 10 fő. A mandátum négy évre szól, 2021-ig.

Jelenleg Gyurta Dániel  az Európai Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának a magyar tagja, 2013 októbere óta. (forrás, fotók: olimpia.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.