Győzött az U16 válogatott Varasdon

17 első hely, öt kettős győzelem, 18 egyéni csúcs

Szombaton Varasdon került sor a jelentős hagyományokkal rendelkező U16 válogatott viadalra, amelyen Horvátország, Csehország, Magyarország, Szlovénia ás Szlovákia  legjobb serdülő korú atlétái vettek részt. A versenyen jól szerepeltek a fiatal magyar atléták, az összesített pontversenyben és a lányoknál győzelemmel, a fiúknál a második helyen fejezték be a 31 számból álló találkozót.

A verseny során összesen 17 arany-, 9 ezüst-, és 7 bronzérmet szereztek versenyzőink, öt alkalommal - fiú súly, diszkosz, rúd; leány kalapács és gerely - kettős győzelemmel növelték a csapat pontjainak számát. A több mint ötórás viadalon 18 egyéni csúcs is született.

Első helyen végeztek: Csuta Dorottya  2000 m - Zahorán Petra 3000 gyal - Goschi Anna magas - Kulcsár Boglárka rúd - Giczi Eszter diszkosz - Kövér Fanni gerely  - Giczi Eszter kalapács – Bánoczy Árpád 300 m - Nagy Richard 100 gát - Pintér Erik 300 gát - Varga Máté 3000 gyal - Nagy Marcell rúd – Tamás Gábor súly - Tamás Gábor diszkosz – Katavics Balázs kalapács - 4x100 m fiú  Máté Kiss Máté, Richárd Nagy Richard, Levente Balogh Levente, Halász Kristóf - 4x300 m mix  Farkas Bence, Vanessa Nagy Vanessa, Lipták Dániel, Kerekes Dominika

„- Nagyon örülök a győzelemnek, amelyhez hozzájárult az is, hogy a csapat közel harminc százaléka tagja volt a bővebb EYOF keretnek, amely kiemeltebb figyelmet kapott – mondta az öt nemzet viadaláról Lengyák György up.referens. - A fiatalok részt vettek az elmúlt időszak felmérésein, a gyógytorna szűréseken és a közös munkákban.

  − A két legeredményesebb versenyzőnk, a két duplázó, vagyis a diszkoszvetésben és a kalapácsvetésben aranyérmes Giczi Eszter, valamint a súlylökésben és a diszkoszvetésben győztes Gábor Tamás lett. A további első helyezettek közül, ha ki kell emelnem, akkor a lányoknál Csuta Dorottya/2000 m, Urbán Zita/600 m és Kulcsár Boglárka/rúd teljesítményét helyezem a sok kiváló eredmény élére. A fiúknál nehezebb sorrendet készíteni, de a rúdugró Nagy Marcell, a 300-on indult Bánóczy Árpád, a 100 gátas Nagy Richárd és a 300 gátas Pintér Erik nevét említeném meg külön.

− Az idősebbek kaptak elsőbbséget a válogatásnál, akik az iskola- és korcsoport váltás miatt is nagyobb motivációs támogatást igényelnek, a válogatott nagy részét a 2002-ben születettek adták. Természetesen a fiatalabbak közötti tehetségek is szem előtt vannak – most is volt három 13 éves a csapatban. akik két első és egy harmadik hellyel tették le névjegyüket.

„ – Köszönöm a csapat eredményességében közvetlen közreműködött és a versenyre kiérkezett edző kollégák segítségét, valamint Horváth Márton gyúró alapfeladatán túli értékes munkáját.” – zárta értékelését Lengyák György up.referens. (ml)

 

U16 viadal, 2017 - Katavics Balázs kalapács/68,03 m 4 kg

Szerző: 
Lengyák György
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.