Ismét a gerelyhajítók voltak a főszereplők Vácon

Jó eredmények a szakág hagyományos őszi találkozóján

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Vácon a Németh Miklós Gerelyhajító Versenyt. Az ország 21 egyesületéből érkező versenyzőket, edzőket, szülőket, csodálatos, napsütéses időjárás fogadta a Reménység pályán.

A gyermektől a felnőtt korosztályig 120 atléta mérte össze tudását október első vasárnapján gerelyhajításban. A verseny érdekessége volt ezen a napon, hogy nem csak ép sportolók, hanem para atléták is hajították a gerelyt, álló vagy ülő kategóriában.  A dobogósok egyedi érmet kaptak, a versenycsúcsot elérők kupa díjazásban is részesültek. 

A verseny névadója, Németh Miklós ebben az évben is különdíjat ajánlott fel a legeredményesebbeknek.  2017. évben hét versenycsúcs dőlt meg, az élre kívánkozik Rivasz-Tóth Norbert és Szilágyi Réka  teljesítménye,

Norbi 31 centiméterrel megközelítette a 80 métert (79,69m), Réka idei legjobb dobásával versenycsúcsot javított (58,49m), de figyelemre méltó eredménnyel győzött a leány és fiú újonc győztes is, Kövér Fanni 48,26 métert, Jancsik Martin 52,90 métert  ért el.

  A már hagyományos váci eseménynek sok vendége volt, többek között megtisztelte jelenlétével a versenyt Rétvári Bence  parlamenti államtitkár, Sárfalvi Péter a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Urr Anita  a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára

és a versenyzők nagy örömére Németh Miklós olimpiai bajnok valamint edzője, Kulcsár Gergely olimpiai ezüstérmes gerelyhajító, akik az eredményhirdetésen is közreműködtek.

Rajtuk kívül megtekintette a versenyt Steidl Levente  Vác Város Sportbizottságának elnöke, Matkovich Ilona  Vác Város Képviselőtestületének tagja, valamint több neves versenyző és edző.

A váciak kitettek magukért, a XIII. Németh Miklós Gerelyhajító Verseny  ismét nagyon jól sikerült. A szép, napos időben jól szervezett verseny zajlott a Váci Reménység pályáján, kiváló eredményekkel, találkozásokkal, baráti vendéglátással. (szervezők)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.