Vasárnap Budapesten Maraton OB!

Címvédők, ranglistavezető a nevezettek között/ Kölyök Atlétika sátor a cél közelében

Október 15-én, vasárnap délelőtt  kerül lebonyolításra a Magyarország 2017.évi Maraton Bajnoksága. A klasszikus távú OB része a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál - V4 Futóhétvége  eseményeinek. A bajnokságra előzetesen 23 férfi és 18 női nevezés érkezezett, közöttük megtalálható öt tavalyi dobogós, élükön a címvédő Józsa Gáborral és Staicu Simonával. A férfi verseny színvonalát tovább erősíti, hogy jelezte indulási szándékát a nemrég Berlinben egyéni csúcsot/ idei legjobb magyar eredményt futott Csere Gáspár is/2;16:03 ó.

A BSI szervezésében megrendezésre kerülő kétnapos esemény csúcspontja, a 42 195 méteres táv 9,30 órakor rajtol a budapesti Hősök teréről és a cél is közelben lesz, az 56-osok terén. A futóhétvégén több mint 80 ország 5000 futója vesz részt - közülük 2800 maratonista, akiknek 40%-a külföldi.

A lehosszabb táv idei útvonalát, amely megfelel a Nemzetközi Atlétikai Szövetség és az AIMS által megszabott előírásoknak, szeptember végén a táv volt világklasszisa, Hugh Jones  hitelesítette, aki a londoni olimpia maratoni távját is ellenjegyezte.

Az eseményen idén is jelen lesz a Kölyök Atlétika, a célhoz közeli területen az MTK  atlétika szakosztályának és a TF hallgatóinak közreműködésével ismerkedhetnek meg a legfiatalabbak a sportág szépségeivel. A tervek szerint az ügyességi feladatokon túl a látogatók fotocellás kapu segítségével a futógyorsaságukat is le tudják majd mérni. A csatolt helyszínrajz a 48-as számmal jelöli az atlétikai stand területét.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.