Maraton OB/ Józsa Gábor: címvédés – Szabó Tünde: először

Szép őszi idő kísérte a maratonfutó OB versenyzőit, akik a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál - V4 Futóhétvége  vasárnapi versenyének keretében döntötték el az idei bajnoki címeket, helyezéseket. A rajtnál még 16 fok volt, de hamar felkúszott a hőmérséklet 22 fok körülire, ami a 42 195 méter megtételét nem tette könnyebbé.

A férfiak versenyében a táv első felében egy hármas boly haladt az élen/ Csere Gáspár, Józsa Gábor, Jenkei Péter – amely a későbbi változatos Csere Gáspár, Józsa Gábor  párviadal végeredményeként Józsa Gábor  címvédést jelentő győzelmét hozta/2;20:22 ó. Második helyen Csere Gáspár/ 2:21:03 – a harmadikon, a tavalyi évhez hasonlóan Jenkei Péter ért célba/2:22:19 ó. Józsa Gábor negyedszerre szakította át elsőként a célszalagot ezen a versenyen és ezzel beérte az eddigi egyedüli négyszeres győztes Rezessy Gergelyt.

Józsa Gábor/ MAC: - 35 km-nél sikerült végképp ellépnem az ellenfelektől, utána már csak magamra kellett koncentrálnom. A combomban volt egy kis izomfáradtság, ez az utolsó kilométereken erősen befolyásolta a tempómat, ráadásul a Városliget utolsó szakaszán a burkolat sem az igazi, ami külön terheli az izomzatot. Ennek ellenére a mai lett a legjobb időm Budapesten, aminek nagyon örülök.

A nők versenye jó futást, de kevesebb izgalmat hozott, a pécsi Szabó Tünde  végig élen haladva szerezte meg első felnőtt magyar bajnoki címét/2;42:49  ó. Az ezüstérmet a táv sokszoros bajnoka, Staicu Simona  vehette át, aki 40. maratonját teljesítette vasárnap/2;51:42 ó. Harmadikként Gulyás Vera  ért célba/2;56:09 ó.

Szabó Tünde/ PVSK: - Az elejét nagyon megfutottam, szinte azonnal elléptem a női mezőnytől, utána a férfiak tempójából próbáltam erőt meríteni. Nagyon örülök, hogy rajt-cél győzelmet arattam. Összességében nem volt nehéz a verseny, 14 kilométer után már éreztem, hogy végig bírni fogom.

A csapatbajnoki aranyérmet a férfiaknál a MAC  együttese/Józsa Gábor, Makár László, Varga József – a hölgyeknél a Csömöri Sport Kft  hármasa vehette át/Mag Erika, Zólyomi Kinga, Bosznay Diána

A 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál - V4 Futóhétvégén a rendező Budapest Sportiroda (BSI)  munkatársai a két nap során, a különböző távokon 31 920 futót regisztráltak, így megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely nem sokkal haladta meg a harminc ezret!  

Rekord született a külföldi nevezők számában is, a két nap versenyeire 81 országból 5400-an érkeztek Budapestre. A maratoni mezőny 40 %-a külföldi volt. Jöttek futók Új-Zélandról, Chiléből és Costa Rica-ból is. Magyarországról 1033 településről érkeztek jelentkezések. (forrás: BSI) 

 

OB maraton - Futófesztivál, 2017

Dátum: 
15 October 2017
Szerző: 
BSI - Mozogj velünk
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.