Minden percét élveztem, amit az atlétikával töltöttem

Staicu Simona az M4 Sportreggeli stúdiójában / videó

Utolsó maratonját futotta hétvégén hosszútávfutónk, Staicu Simona. A magyar maratonfutó harminchat éves pályafutását zárja le, a befejezésről, a miértekről az M4 Sport Sportreggeli műsorában beszélt.

„- Elégedettséget éreztem, miután a hétvégi versenyen beértem a célba – mondta Staicu Simona. – Úgy döntöttem, tényleg ez lesz az utolsó maratonom.” A futó legnagyobb problémának azt tartja, hogy ezen a szinten nagyon nehéz edzeni a család mellett, így visszavesz a tempóból és a családjára szeretne koncentrálni. A 46 éves atlétának már két kamaszkorú lánya is fut, habár még nem kezdtek el az atlétikával foglalkozni. „- Minden időmet rájuk szeretném szánni. Harminchat éve futok megállás nélkül, tartok tőle, hogy a szervezetem nem fogja sokáig bírni, bár úgy fejeztem be, hogy semmim sem fáj" – mondta Staicu Simona, de úgy véli, jobb óvatosnak lenni.
A hétvégi Spar Budapest Maratonon saját versenyét futó sportoló második helyen ért célba. Bevallása szerint nem volt fáradt a célba érkezésnél, mert nem futott nagy időt, de nagyon jól érezte magát a versenyen. „- A lányaim nagyon élvezik, mikor velem járhatnak ki versenyekre, nem szeretnék azt látni, hogy én már nem futok” – mesélte a kiváló távfutó, akinek kisebbik lánya kérte is őt, ne hagyja abba. A befejezés nem azt jelenti, hogy nem fut már versenyeken csak azt, nem ilyen magas szinten folytatja és nem vár magától nagy eredményt.
„- Három óra, három óra tíz perc alatt fogom futni a 42 kilométert, szerintem sosem fogok többet kettő óra ötvenegy perc alatt célba érni” – elemezte időeredményeit. A legjobbját egyébként 2002-ben futotta a maratoni távon, 2:29:59 ó. alatt fejezte be a megmérettetést.
„- Más volt most hétvégén célba érni, mert tudtam, hogy itt a vége. Számomra ez a maraton is könnyű volt, mert tudtam mi vár rám, véghez vittem azt, amit az edzésen csináltam.” Véleménye szerint komolyan kell venni a maratont, nem lehet úgy nekiállni, hogy „majd lefutom valahogy”.  Okosan kell futni, mert nagyon fájdalmas tud lenni, már a rajthoz százszázalékosan kell odaállni.
Staicu Simona sosem gondolta, hogy maratonfutó lesz belőle, mivel az atlétika minden szakágát kipróbálta. „- Minden percet élveztem, amit az atlétikával töltöttem, nagyon szép karrierem volt. Jó lenne folytatni, de át kell adni a helyet a fiataloknak. Azt szeretném mutatni nekik, hogy bármit el lehet érni kemény munkával.” (forrás: m4sport.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.