Dr.Baji Balázs az alelnöke az Európai Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának!

A londoni VB bronzérmese a legtöbb szavazatot kapta a bizottsági választásnál

A kontinens 39 nemzeti olimpiai bizottságának delegációja Monte Carlóban, az Európai Olimpiai Bizottság  kilencedik sportolói fórumán, egyúttal ötödik közgyűlésén, a legmagasabb szavazatszámmal választotta a szervezet Sportolói Bizottságába  a világbajnoki bronzérmes, Universiadé-győztes olimpikon gátfutót, dr. Baji Balázst.

Az eredmény ismeretében a megválasztott tagok felkérték dr.Baji Balázst, hogy vállalja el a bizottság vezetését, de országos csúcstartó atlétánk – megköszönve a bizalmat – jelenleg, aktív sportpályafutására koncentrálva a vezetői megbízással nem kívánt élni.

 A bizottság elnöke a szintén atléta, az olimpiai bajnok diszkoszvető Gerd Kanter  lett, dr.Baji Balázs  pedig alelnökként  tevékenykedik a grémiumban.

Az európai szervezet bizottságába összesen 18-an kandidáltak, a nyári sportágak közül hat, a téliek közül kettő fő kerül a bizottságba, az európai szervezet kettő fő beválasztására jogosult, így létszámuk tíz fő. A mandátum négy évre szól. Korábban a londoni aranyérmes úszó, Gyurta Dániel  volt a bizottság tagja.

A fórum mintegy száz résztvevője között Magyarországot a MOB Sportolói Bizottságának két tagja, az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva  cselgáncsozó és az olimpikon gátfutó, VB harmadik 110 gátas, dr.Baji Balázs képviselte. (forrás: MOB, MASZ)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.