Sebastian Coe: minden sportág anyja az atlétika

Budapesti beszélgetés az IAAF elnökével / VIDEÓ

Az IAAF első embere szerint nagy szüksége van a sportágnak Magyarország kaliberű országra, hiszen az idei év bizonyította, milyen nagyszerű atlétákat tud kinevelni.

Hazánkban tartózkodott Lord Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke. A korábbi kétszeres olimpiai bajnok atléta a Magyar Atlétikai Szövetség alapításának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt és arra is szakított időt, hogy exkluzív interjút adjon a Gundel étterem különtermében az M4 Sportnak.

Véleménye szerint fantasztikus eredmény, amit az idei szezonban a magyar atlétika elért. „ - A világ atlétikájában nőttem fel, így ismerem a magyar atlétikát is. Úgy vélem a korábbi klasszisok is kellettek ahhoz, hogy idén ilyen jó eredményeket érjenek el, hiszen az 1991-es tokiói VB óta nem szerepeltek ilyen jól” – mondta a szakember, aki úgy véli jó a nemzetnek és jó az egyetemes atlétikának is, hogy van egy ilyen ország, amely ilyen kaliberű atlétákat tud kinevelni.

Sebastian Coe  korábban elhatározta, hogy változtatásokat vezet be a világ atlétikájában, de tisztában van vele, elég nehéz a helyzetük, szembe kellett szállniuk sok nehézséggel. „- Az elnökségem első két éve arról szólt, hogy a szövetségben rendet tegyünk, majd a következő két évben azért dolgoztunk, hogy a fiataloknak is vonzó legyen a sportág. A fejlődéshez elengedhetetlen, hogy új kapcsolatokat alakítsunk ki a kormányokkal és a kereskedelmi ágazatokkal, hiszen az atlétika minden sportág anyja” – mondta az 1980-as és 84-es olimpia 1500-as nyertese.

Elárulta, azt szeretné, ha 2020-ra az atlétika ott lenne a világ Top 4 sportága között és ne csak az olimpiákon irányuljon rá kiemelt figyelem. A 2023-as magyar vb-pályázattal kapcsolatban elmondta: nagyon fontos, hogy ellátogassanak különböző országokba, városokba és megismerjék a feltételeket. „- Magyarország sokat tett azért, hogy az atlétika ilyen megítélést kapjon, azon leszünk, olyan ország nyerjen, amelyik segít tovább építeni a sportágat” – mondta az IAAF első embere. (forrás: m4sport.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.