Jelentős súlyú IAAF világranglista 2018-tól

Az All-Athletics.com-ot gondozó ELITE Kft. és az IAAF partnersége a reformok jegyében

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség pénteki bejelentése értelmében a sportág vezető testülete a jövőre bevezetésre kerülő IAAF világranglista  rendszerét a magyarországi székhelyű ELITE Kft. céggel együttműködve dolgozza ki.

„- A z IAAF világranglista bevezetése mértékadó lesz és megreformálja a nemzetközi versenyrendszert, beleértve a világbajnokságra és olimpiára való kvalifikációt is – olvasható a nemzetközi szövetség közleményében Sebastian Coe elnök  véleménye. - A sportág történetében először az atléták, az újságírók és a szurkolók is tiszta képet kapnak a versenyek hierarchiájáról. Követhetővé válik a sportolók szezonja és útja a sportág két rangos eseményéig”

„- A tervek szerint az IAAF világranglista alapja az a rendszer lesz, amit édesapám, Dr. Spiriev Bojidar 1979-ben kezdett el kifejleszteni; az évtizedek során igen sokat alakult, finomodott, és ami az utóbbi közel egy évtizedben All-Athletics.com világranglistaként működött – mondta az ELITE Kft. tulajdonosa, Spiriev Attila ügyvezető igazgató.

- Az IAAF szakembereivel jelenleg is dolgozunk néhány kisebb változtatás lehetőségén. Hamarosan ez a folyamat is lezajlik, és akkor a 2018-tól immár IAAF világranglista pontos szabályzata is megjelenhet a nemzetközi szövetség honlapján. Hogy pontosan milyen kapcsolódás lesz a világranglista és például a VB, illetve olimpiai kvalifikációs rendszer között, arról a következő hónapokban is folyó szakmai egyeztetések után dönt az IAAF.

- Nagy büszkeség számunkra, hogy olyan nagy jelentőségű tevékenységben vehet részt cégünk, a jelenleg az All-Athletics.com statisztikai portált is üzemeltető ELITE Kft., mint az IAAF új eredmény és statisztikai adatbázisának kiépítése, kezelése és karbantartása.

Tehát a feladat nem kizárólag az új világranglistával kapcsolatos, hanem gyakorlatilag a nemzetközi szövetség komplett statisztikai szolgáltatására is vonatkozik.

A célok között szerepel például az, hogy a korábbinál sokkal több atlétát lehessen megtalálni az IAAF listáin, és velük kapcsolatban minél több statisztikai információt elérhessenek a sportág szerelmesei.

Mondanom sem kell, hogy az évi egy milliónál is több versenyeredmény összegyűjtése, feldolgozása, a rendszer működtetése igen nagy terhet ró munkatársainkra, de óriási elismerése munkánknak, hogy az IAAF minket választott partnerként. Úgy hiszem, Apu most büszkén néz le ránk...”  

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.