Tochigi várja a magyar atlétákat az olimpia előtt

Szándéknyilatkozatot írt alá a prefektúra kormányzója és a MASZ elnöke

Tomikazu Fukuda, Tochigi prefektúra kormányzója és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetsége elnöke aláírta azt a szándéknyilatkozatot,

melynek értelmében a magyar atléta válogatott a tokiói olimpiát megelőzően akklimatizációs edzőtáborban vesz részt Tochigi-ben.

A helyszín nem ismeretlen válogatottunk előtt, mivel a 2015-ös pekingi világbajnokságot megelőzően az atléta csapat már részt vehetett ott egy hasonló táborban.

A helyiek vendégszeretetéről, a prefektúra környezeti adottságairól és az edzéskörülményekről azóta is ódákat zengenek mindazon versenyzőink és edzőink, akik részesei lehettek annak a tábornak.

Az edzőtábor nem csak nekünk nyújtott kiemelkedően szép emlékeket.

A japán küldöttség elmondása alapján ez volt a kiindulópontja, hogy felvegyék a kapcsolatot a Magyar Olimpiai Bizottsággal a jövőbeni együttműködés reményében.

A felajánlott nagylelkű gesztust, hogy vendégül látják csapatunkat a 2020-as olimpia előtt, mély megtiszteltetéssel fogadta el a Magyar Atlétikai Szövetség vezetése.

Sőt, Fukuda Úr elmondása alapján szeretnék, ha a magyar atléták avatnák fel az olimpia évére elkészülő új, 25 ezer fő befogadására képes atlétikai stadionjukat.

A japán vendégszeretet nem merül ki az olimpia előtti időszakban.

Tochigi prefektúra vezetése szeretné elmélyíteni a kapcsolatot a magyar emberekkel az élet más területein is, mint például kultúra, művészet, és továbbiak.

A sportbarátságból kiindulva ebből is csak profitálhat mindkét ország. (kb)

 

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.