Hét klub atlétája győzött a második mezei liga versenyen

Pápai Márton és Bőhm Lilla nyert a felnőtteknél Sötétvölgyben

Az időjárás kegyes volt az indulókhoz, nagyon kellemes futóidőben, jól előkészített pályán zajlottak a Mezei Futó Magyar Liga  második állomásának versenyei a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben. A liga küzdelmekben 164-en álltak a rajthoz, a kiegészítő futamokkal együtt a Twickel Szőlőbirtok kupán összesen 259-en teljesítették a távokat.

A Magyar Liga abszolút versenyszámai a decemberi EB-re Horvátországban készülő válogatottak  távollétében rajtoltak el, melyekben elsőként Böhm Lilla/4500 m ill. Pápai Márton/7500 m  ért célba. A további dobogósok: Szalai Benjamin, Bertalan Renátó, Kószás Kriszta és Badis Anissa  voltak. A juniorok közül Szemerei Levente és Hornyák Anna  végzett az élen.

„-  Harmadszor álltam rajthoz Sötétvölgyben, és most először sikerült győznöm. Nagyon jó volt az idő, a pálya, így én is jól éreztem magam. Munkahelyi elfoglaltságom miatt nem tudtam elutazni a válogatottal az edzőtáborba, de itthon készülök a liga versenyekkel, jó erőben érzem magam.” – mondta a verseny után Pápai Márton, a DSC-SI futója.

Az első állomás győztesei közül egyedül az ifjúsági Apáti Bencének  sikerült a duplázás, a békéscsabaiak EYOF-ezüstérmese fölényes győzelmet aratott a korcsoport 4500 méteres/3 körös liga versenyében. A lányok Ifjúsági Ligájában, 3000 méteren, Lendvai Lucának  köszönhetően győri győzelem született.

A serdülőknél mindkét nemben „meglepték” a pósteleki győztest. A szintén 3000 méteren megrendezett versenyen a lányoknál Csuta Dorottya, a fiúknál Esküdt Mihály  diadalmaskodott.

A megrendezett nyolc liga-szám első helyezésein hét szakosztály osztozott Sötétvölgyben. A befutónál teával, gyümölccsel, zöldséggel frissülhettek fel a versenyzők, az abszolút dobogósok pedig a névadó Twickel Szőlőbirtok  egy-egy palack borát kapták ajándékba.

A liga versenyek eredményei a mellékletben, a kiegészítő futamoké a Sportélmény Alapítvány, ill. a Szekszárdi Sportközpont Nkft. honlapján találhatók meg. (Scherer Tamás versenyigazgató lnformációi alapján)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.