Az ugrás és a gátfutás volt a téma

Edzőkonferencia a két szakág gyakorlati és elméleti kérdéseiről

Európából 125 résztvevő érkezett a svédországi Falunba, ahol több neves előadótól hallhattunk érdekes előadásokat és láthattunk gyakorlati bemutatókat!  A helyszínválasztás tökéletes volt, bár sokat kellett utazni.

Az előadások a városka sportiskolájában voltak, amit körülvett a sportközpont - szabadtéri és fedettpályás atlétikai, tenisz, jégkorong és gyorskorcsolya pályák, uszoda, két sí sánc, sífutásra alkalmas terep, sportcsarnokok. A szállodától minden elérhető volt pár perces sétával.

A két és félnapos konferencia már az odaérkezésünkkor megkezdődött. A szoros programnak köszönhetően tartalmasan töltöttük el az időt.

Az első napi előadások mindkét szakágnak együtt zajlottak, ahol elsőként arról hallhattunk, hogy miként lehet a fiatalokból elit atlétát nevelni, majd egy nagyon bájos hölgy pszichológiai oldalról közelítette meg a témát.

A szombati nap első előadása a reaktív erőfejlesztésbe ment bele mélyebben, majd különváltak az ugrók és a gátasok.

Ezeken az előadásokon szakági technikai elemzések hangzottak el, amit követtek a gyakorlati foglalkozások is.

A zárónap egy kerekasztal beszélgetéssel kezdődött, majd a jelen levő volt kiváló atléta, Susanna Kallur egykori edzője tartott előadást!

A konferencián elhangzottak megerősítettek minket abban, jó úton haladunk, hogy több magas szinten is eredményes atléta sportoljon az egyesületekben. (forrás: Farkas Roland, Tölgyesi Előd)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.