Év egyetemi sportolói dr.Baji Balázzsal az élen a dobogós atléták

Az Universiade érmes Gyürkés Viktória, Kozák Luca és Szikszai Róbert is az elismertek között

Több mint hetven felsőoktatásban tanuló fiatal, köztük a tajvani Universiadén aranyérmet nyert gátfutó, dr.Baji Balázs, valamint a kard egyéniben győztes Szatmári András  érdemelte ki idén az Év egyetemi sportolója elismerést.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség csütörtöki díjátadóján az év legeredményesebb egyetemista és főiskolás sportolóinak járó érmeket azok vehették át, akik 2017-ben a wroclawi Világjátékokon és felnőtt világbajnokságokon aranyérmet szereztek, a nyári Universiadéról és a samsuni Siketlimpiáról éremmel tértek haza, illetve az Európai Egyetemek Bajnokságán az első három hely valamelyikén végeztek.

Mint elhangzott, az idei nyári Universiadén népes magyar küldöttség - 140 sportoló - vett részt, mely 14 éremmel (5-5-4) és 111 ponttal az éremtáblázat 14. helyén végzett, ezzel az elmúlt 50 év legsikeresebb szereplését érte el.

A tajvani öt magyar aranyérmes közül hárman - Baji Balázs (110 m gát), Kreiss Fanni (tőr egyéni) és Szatmári András (kard egyéni) - személyesen vették át a díjat, míg az arizonai egyetemen tanuló, a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban első Olasz Anna, valamint a kard egyéniben győztes Márton Anna nem tudott részt venni az eseményen. Az ünnepség díjazottai között volt az atléták részéről az ezüstérmes Gyűrkés Viktória és a két bronzérmes: Kozák Luca és Szikszai Róbert  is.

A MEFS idén ünnepli fennállásának 110. évfordulóját, ebből az alkalomból Életműdíjat ítéltek oda Kégel Tamásnak, a Neumann János Egyetem (volt Kecskeméti Főiskola) nyugdíjas testnevelő tanárának a több évtizedes, a magyar egyetemi sport újjászervezése és népszerűsítése terén végzett munkássága elismeréseként. (az MTI tudósításának felhasználásával)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.