Tenyérlenyomatok és aláírás Békéscsabán

Márton Anita a tokiói olimpia végéig szóló szerződést írt alá klubbal

Még a tavalyi Szilveszteri Futógálán mázas enyomat készült a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club  két világklasszis atlétája, Márton Anita és dr.Baji Balázs tenyeréről. A kőnyomattáblákat csütörtökön délután a Csabagyöngye Kulturális Központ  aulájában a klub sportolói leplezték le, majd Márton Anita és edzője Eperjesi László, valamint Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC ügyvezető igazgatója aláírta a tokiói olimpia végéig szóló szerződést.

Az ünnepség nyitányaként Király Alexandra, a Csabai Színistúdió és a Jókai színház növendéke énekelt Rázga Áron  művésztanár zongorakíséretével. Először Herczeg Tamás  önkormányzati tanácsnok, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese emelkedett szólásra, aki elmondta, már a Csabagyöngye öt évvel ezelőtti megnyitásakor felmerült, hogy ki lehetne egy olyan teret alakítani, amelyen egy „Büszkeségek fala” is helyet kapna.

– Czeglédi Katalinék segítettek abban, hogy vágyunk valóra váljon, nagy öröm, hogy a sportolóink gipsz kézlenyomatukat itt hagyják – mondta Herczeg Tamás, aki megjegyezte, hogy 1972 óta nem fordult elő, hogy egy világbajnokságon két atléta szerezzen érmet, idén mindkét medált békéscsabai sportoló hozta. Békéscsabát sportvárosként említik, amely a lehetőségek határáig elmenve támogatja a sportot. Az, hogy egy közművelődési intézet falára kerül a tenyérlenyomat, bizonyítja, hogy a sport és kultúra erősíti egymást.

Dr. Ferenczi Attila  önkormányzati tanácsnok, a Kopp-Békéscsabai AC elnöke szerint minden sportoló mögött ott áll a család, de a második otthonuk a klub. Márton Anita és Baji Balázs  már a tavalyi kézlenyomat-készítés előtt is olyan sikereket ért el, amiről sokan úgy gondolták, az a csúcs. – Erre jött a 2017-es év, amely még felejthetetlenebb sikereket hozott. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy a mázas lenyomatokat elhelyezzük – mondta a klubelnök, aki Szente Bélának, a Csabagyöngye igazgatójának és Herczeg Tamásnak is megköszönte, hogy megtalálták méltó helyét.

– Nem lehet megunni ezeket az ünnepeket – válaszolt Márton Anita  Szigeti Csaba békéscsabai sportcsoportvezető, az esemény moderátora kérdésére, mely szerint nem unalmas-e ez a sok esemény, amelyen részt kell venniük. – Örülünk, hogy megtisztelnek ilyen rendezvényekkel, melyek a legnagyobb fokú elismerései a munkánknak.

Anita és Balázs mesélt korai békéscsabai sportélményeikről, a Kórház utcai futásokról. – Még a Szegedi VSE versenyzőjeként nyertem egy gyerekversenyt Békéscsabán. A legmaradandóbb klubhoz köthető emlékem az idei belgrádi fedett pályás EB, melyen sok békéscsabai szurkolt nekem – emlékezett az atlétanő.

Dr.Baji Balázs inkább érzéseket említett, a békéscsabai klub családias légkörét. – Itt mindig otthon éreztem magam – mondta a gátfutó. (forrás: Békéscsabai AC)

 

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.