Az ELTE rektora köszönetét fejezte ki a MASZ-nak

Elismerő oklevél az egyetem Universiadén részt vett hallgatói számára

December 5-én az ELTE, a MEFS és a BEAC  vezetői köszöntötték a 29. Nyári Universiadén  részt vevő, ELTE hallgató  sportolókat, akik elért eredményeikért, valamint az egyetemi sport területén végzett munkájukért elismerő oklevelet vehettek át.  Az elmúlt ötven év egyik legkiemelkedőbb szereplésével zárta a magyar egyetemi csapat a 29. Nyári Universiadét Tajpejben, melyhez az egyetem hallgatói egy arany- és három ezüstéremmel, valamint számos értékes helyezéssel járultak hozzá.

Az ünnepi köszöntőn Dr. Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora és Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja mellett az egyetem rektorhelyettesei, dékánjai, a BEAC vezetői és az országos sportvezetők képviseletében a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség vezetői vettek részt.

Prof. Dr. Borhy László  akadémikus, az ELTE rektora beszédében kihangsúlyozta, mennyire fontos az egyetem számára, hogy az élsportoló hallgatói a legrangosabb nemzetközi egyetemi sportversenyen sikeresen vettek részt és ezzel az ELTE hírnevét öregbítették

„- Önök az ország legjobb felsőoktatási intézményében tanulnak, miközben megmutatták, hogy a világ legjobb egyetemista sportolói között is ott a helyük. Különösen nagy feladatra vállalkoztak azzal, hogy idejüket és figyelmüket a tanulás és a sport között megosztják. Remélem, hogy az önök példája a többi hallgatót is meggyőzheti arról, hogy sportolni egyetemistaként is érdemes!” – hangsúlyozta az egyetem rektora.

Az intézmény vezetője külön kiemelte a sportági szakszövetségek támogatásának fontosságát az ELTE és az élsportoló hallgatók számára: „- Köszönet illeti edzőiket, segítőiket és a magyar sportvezetőket is, amiért gondoskodtak a versenyzők felkészítéséről és kiutazásáról!”

Prof. Dr. Borhy László rektor  a nyilvános ünnepi esemény során az Egyetem nevében köszönetét fejezte ki a Magyar Atlétikai Szövetségnek, hogy az intézmény hallgatóinak részvételét a 29. nyári Universiadén támogatta és lehetővé tette.

A hallgatók Universiade részvételét a MEFS mellett a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Judo Szövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Magyar Torna Szövetség és Ritmikus gimnasztika szakág, a Magyar Vívó Szövetség, és a Magyar Vízilabda Szövetség támogatta.

Az atléta díjazottak:  Récsei Rita - 20 km gyaloglás - BGGYK – gyógypedagógia  /  Venyercsán Bence Barnabás - 20 km gyaloglás – ÁJK – jogász  / Gyurátz Réka – kalapácsvetés - PPK SEK – sportszervező  / Halász Bence – kalapácsvetés - PPK SEK - rekreációszervezés és egészségfejlesztés. (forrás: mozdulj rá.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.