Tóth Lili Anna ezüstérmes a mezei EB-n!

Szép magyar sikerrel kezdődött Somorján a mezei EB. Az első versenyszámban, az U20/ junior nők  4180 méteres versenyében a végig jól helyezkedő és jó erőben hajrázó Tóth Lili Anna  a második helyen ért célba/13:59 p.

A Bp. Honvéd atlétája a táv teljesítése során az élbolyban futott, jól kontrollálta a versenyt és magabiztos futással ért célba.

Az ősz óta Csoma Ferenc irányításával készülő, Dombóváron nevelkedett Fazekas Gáspár  tanítvány érthetően boldogan nyilatkozott a befutó után az európai szövetség honlapján.

„- Nagyon elégedett vagyok a második helyemmel, mivel nyáron a junior EB-n Grossetóban, ahol aranyérmet szerettem volna nyerni, megsérültem. Új edzővel kezdtem a felkészülést, keményen dolgoztam.

A versenyen a top 10-ben szerettem volna végezni – a legutóbbi mezei EB-n 28. voltam – és ezüstérmet nyertem! Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek a támogatásért.”

A húsz célba érkezett csapat/három fő  között junior válogattunk a tizedik legjobb volt. A Tóth Lili Anna, Mógor Boglárka, Máté Anna és Pavuk Tira összeállítású válogattunk helyt állt az erős mezőnyben.

Egyéniben a brit Harriet Knowles-Jones,  csapatban a brit válogatott  győzött.

A férfi U20/juniorok 6280 méteres versenyében a 17 éves Palkovits István  a mezőny első felében, az 53. helyen ért célba/19:47 p.-109 induló. Győzött a norvég Jakob Ingebrigtsen.

Az U23 férfiak 8230 méteres versenyében a színeinket képviselő Juhász Balázs/47.hely 25:41 p – Pápai Márton/58. – Bertalan Renátó/71. összeállítású csapat a 15. helyet érte el/85 induló. Az egyéni és csapatverseny francia sikereket hozott, Jimmy Gressier  és honfitársai nyerték az aranyérmeket.(ml, foto Róth Tamás)

 

Tóth Lili Anna a mezei EB ezüstről

Dátum: 
11 December 2017
Szerző: 
Balássy László, Róth Tamás
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.