A dobogós helyezés az élen

Csoma Ferenc csapatvezető gyorsértékelése a mezei EB-ről

A szlovákiai Somorján napos, de hideg, szeles időben került megrendezésre a 24. Mezei futó Európa bajnokság. A jól előkészített pályán zajló versenyeken 12 nemzet atlétái szereztek érmet, közöttük a magyar küldöttség is, Tóth Lili Anna  junior ezüstérme „holtversenyben” a nyolcadik helyet jelentette a dobogós országok között. Csapatban a junior nők a tízedik, az U23 férfiak Juhász Balázs vezetésével a 15. pozíciót szerezték meg. A küldöttség vezetője, Csoma Ferenc  a verseny után röviden értékelte a magyar futók szereplését.

„- Várakozáson felül teljesített Tóth Lili Anna. Külön célt nem jelöltünk ki az Európa bajnokságra, mivel a mezei versenyzésnek sok buktatója van. A 19 éves futónő a felkészülés során mindent megtett, a mezei EB-re hihetetlen becsvággyal készült, a verseny előtt és alatt is fegyelmezetten, pontosan tartva a megbeszélteket. Ez a siker egy kis gyógyír volt a U20 EB-n történt balszerencsés esés után.

A junior női csapat a várakozásnak megfelelően szerepelt, sajnos most Pavuk Tira esett el távközben. Bíztató teljesítményt mutatott a juniorok között a 17 éves Palkovits István, a középmezőnyben végezve kostolt bele a nagyversenyek légkörébe. Az U23 férfiaknál nagyjából ez volt várható, tisztes helytállással teljesítették a távot. Összességében, a kiemelkedő dobogós helyezéssel az élen elfogadhatónak ítélem szereplésünket.” (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.