Rúdugró karácsony Székesfehérváron

Idén már kétnapos a közkedvelt X-MAS CUP

Ezüst hétvégén ismét rúdugrókkal telik meg a Regionális Atlétikai Centrum  munkacsarnoka Székesfehérváron. Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő karácsonyi rúdugró versenyre, hivatalos nevén X-MAS CUP –ra közel 130! nevezés érkezett. Ez a szám a tavalyi indulói létszám majd duplája. Az egyre növekvő érdeklődésnek köszönhetően, idén először két napon át folynak majd a küzdelmek, kora délelőttől az esti órákig.

Az első napon, szombaton a serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport férfi és női versenyzői ugranak majd - valamennyi korosztályban a legjobbjak állnak rajthoz. A felnőttek mezőnyében az indulók között szerepel a tavalyi év fedett pályás felnőtt bajnoka és a ranglista vezetője, a bonyhádi Böndör Dániel, a legutóbbi X-MAS CUP győztese. A GEAC képviseletében részt vesz az EYOF-on indult, még ifjúsági korosztályú Mihály Ádám. Velük a rendező ARAK 450 centiméteres egyéni csúccsal rendelkező ifjúsági versenyzője, Tímár Gergő  veszi fel a versenyt.

A hölgyeknél is színvonalas küzdelmekre lehet számítani. A házigazdák 2017. évi felnőtt országos bajnoka és ranglista vezetője, Siskó Zsófia  mellett a rajtlistán található az idei év további két négyméteres eredményénk birtokosát. Az X-MAS CUP címvédője, a debreceni Klekner Hanga  és az MTK versenyzője Szabó Diána  is jelezte indulási szándékát.

Vasárnap a gyerekeké lesz a főszerep. A két Sport XXI  korcsoportban délelőtt 10 órától félszáz rúdugró palánta veszi majd birtokba a csarnokot. Legtöbben életükben először indulnak hivatalos rúdugró versenyen, ezért a verseny rendezői igyekeznek emlékezetessé tenni számukra is az eseményt.

A gyerek korcsoportokban valamennyi induló éremdíjazásban részesül, továbbá ők is megkapják a verseny hivatalos pólóját. A második nap programja az újonc fiúk és leányok versenyével zárul majd.  Tölgyesi Előd szakosztályvezető

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.