A nagy dobások éve volt

Több fronton is helyt állt a sportág utánpótlása

 „- Összességében jónak értékelem az utánpótlásválogatottak idei szereplését. Csak az U20-as Európa bajnokság sikerült a vártnál gyengébben, bár a hat döntős helyezést is értékelni kell – olvasható az utanpotlassport.hu-n megjelent évvégi visszatekintésben.

- Sikeresség szempontjából a győri EYOF vitte el a pálmát, nem csak a négy érem, de a jó néhány döntős helyezés miatt is. Nagyon jól sikerült az U23-as kontinensviadal és a serdülők varasdi nemzetközi versenye is, ez utóbbin tizenhét aranyat, kilenc ezüstöt és hét bronzérmet szereztek a tizenhat éven aluliak” – értékelte fiatal atlétáink éves teljesítményét Lengyák György  utánpótlás referens.

A szakember szerint azonban a fejlődést nemcsak érmekben lehet mérni. A hátország létszámának növekedése legalább ilyen fontos. Az újonc kategóriákban olyan sok indulóval kellett a fedett pályás idényben számolniuk, hogy inkább módosították a versenyrendszert, és a korábban egy nap alatt megrendezett viadalokat mostantól több napos formában bonyolítják le

A szakmai vezetés inkább vállalja a többletmunkát, semmint korlátozná az atlétikához kedvet kapott fiatalok létszámát... A teljes írás a mellékletben olvasható (forrás utanpotlassport.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.