Márton Anita az idei Eb nagy esélyese

A 28 esztendős súlylökő három nagy céllal vág neki az évnek

Márton Anita pályafutása egyik legjobb évén van túl, hiszen a londoni világbajnokságon ezüstérmet szerzett, valamint megnyerte a fedettpályás Európa-bajonkságot. A Békéscsabai AC atlétája nagy célokkal vág neki a 2018-as évnek, a birminghami fedettpályás világbajnokságon egyértelmű éremesélyesként indul, de az augsztusi Eb-t is nagy esélyesként várja, ám egyik legfőbb álma elérni a húsz méter feletti lökést.

A 28 esztendős Anita mindig irigylésremélótan szerepel a nagy tornákon és a legjobbját nyújta, amikor az élet úgy kívánja. Jelenlegi legjobb eredménye 19.87 méter – fedettpályán 19.33 m –, ami magyar rekord is egyben.
"Nagyon bízom benne, hogy idén összejön a húsz méter, meg akarom dönteni az egyéni rekordomat" – nyilatkozta a szegedi születésű atléta. "2018-ban két fontos esemény is lesz, a fedettpályás világbajnokság, valamint a berlini Európa-bajnokság. Mind a két viadalon a minél fényesebb érem megszerezése a célom".

Anita, Berlinben a nagy vetélytársával nézhet farkaszszemet, a hazai közönség kedvencével, Christina Schwanitzzal. A 32 éves német versenyző januárban, hat hónap "kényszerpihenő" után akar visszatérni a kemény edzésekhez,  ugyanis tavaly nyáron anyai örömök elé nézett, ikergyermekei születtek. A 2015-ös világbajnok – valamint a 2014-es és a 2016-os Eb győztes súlylökő  – vélhetően kihagyja a fedettpályás szezont, azonban az Európa-bajnokságra már szeretne visszatérni és minden fegyverét bevetni a mi büszkeségünk ellen, hogy megvédje címét.

(Forrás: http://www.european-athletics.org/news/article=anita-marton-sets-out-her...)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.