Moen és Knowles-Jones lettek december legjobb európai atlétái

Knowles-Jones már a felnőttek között bizonyítana (Fotó: athleticsweekly.com)
A norvég Sondre Nodstad Moent és a brit Harriet Knowles-Jonest választották a decemberi hónap férfi és női európai atlétáinak.

Moen fölényesen nyerte a szavazást, melyet az Európai Atlétikai Szövetség Facebook és Twitter oldalán tartottak. A 26 esztendős atléta kimagasló eredményt ért el a Fukuoka-i maratonon február 3.-án, 2:05:48-as idejével Európa-csúcsot futott és első európai versenyzőként tudta áttörni a 2:06-os határt. A norvég hosszútávfutó az U23-as Európa-bajnok mezeifutó Jimmy Gressiert és a svájci 10 km csúcstartó Julien Wanderst előzte meg a szavazáson.

Knowles-Jones a hónap legjobb női atlétájának választották, a magasugró Mariya Lasitskenet tudta megelőzni. Korábban ezüst- és bronzérmet szerzett U20-as versenyeken, majd junior pályafutását győzelemmel fejezte be a SPAR Európai Mezeifutó Bajnokságon Samorinban, tizenegyes másodperces előnnyel nyerte meg Nagy-Britanniának az aranyérmet.Knowles-Jones immáron a felnőttek között fog versenyezni, első megmérettetése a jövőheti Great Edinburg-i mezeifutó verseny lesz.

(Fotó: athleticsweekly.com)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.